Ekonomi

4 Analist Altın Fiyat Beklentilerini Paylaşıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

4 analist altın fiyat beklentilerini paylaşıyor! Omicron’un oynaklığı ve yüksek enflasyonla ilgili endişeler, yatırımcıları güvenli liman varlıklarına yönelmeye yöneltirken, altın Cuma günü 1.800$’a yükseldi ve beş hafta içinde ilk haftalık kazancını kaydetti.

4 Analist Altın Fiyat Beklentilerini Paylaşıyor!
4 Analist Altın Fiyat Beklentilerini Paylaşıyor!

Phillip Streible: Artık odak noktası işgücü verileri

Küresel merkez bankaları, artan fiyat baskısını ve Covid-19 vakalarındaki artışın getirdiği ekonomik riskleri kontrol altına almaya çalıştı, borsa düştü ve sert tavırlarından etkilendiler. Chicago’daki Blue Line Vadeli İşlemleri Baş Piyasa Stratejisti Phillip Streible şunları söyledi:

Büyüme önümüzdeki çeyrekte yavaşlayacak ve ABD hisse senetleri en yüksek seviyelerini düzeltiyor, bu nedenle hisse senetlerinden altın ve gümüş gibi güvenli liman varlıklarına bir panik gibi görünüyor.

Phillip Streible, Fed toplantısının sonucunun değerli metaller için “büyük bir belirsizlik bulutu” olduğunu ve artık işgücü verilerine odaklanılacağını söyledi.

“Faiz artırımı beklentileri sindirildikçe altın fiyatları yükseliyor”

Çarşamba günü, Fed, 2022’nin sonundan önce faiz oranlarını üç kez artıracağını ima etti. Bu hareket genellikle altının fiyatını düşürür, çünkü daha yüksek faiz oranları, getirisi olmayan külçe altın tutmanın fırsat maliyetini artırır. Ancak analistler, faiz artırımı beklentileri duyurudan önce sindirildiği için değerli metallerin zaten yükseldiğine dikkat çekti.

Jeopolitik belirsizlikler sırasında, güvenli bir değer deposu olarak görülen dolardaki girişlere rağmen altın değer kazandı. Ancak Saxo Bank analisti Ole Hansen, bir notta şu yorumu yapıyor:

2022 için görünüm, altında ayı piyasası tahminlerinin çoğu, keskin yüksek reel faiz beklentileri tarafından yönlendirildiği için, bulutlu kalmaya devam ediyor.

ANZ Bank analistleri, altın fiyatlarının yüksek enflasyondan yararlandığını söyledi

Bağımsız analist Ross Norman, geçen haftaki toparlanmayı açıklayarak altının Ocak ayı başlarında 1.835$ seviyesini test etmesini bekliyor:

Reel getirilerin eksi bire gerilemesi ve daha zayıf bir doların birleşimi, altında bu kısa vadeli ralliyi tetikledi. Gözlemciler altının bu harekette herhangi bir ivme kazanabileceğini görmek için izliyorlar ve yukarı doğru mücadele ediyor gibi görünüyor.

Güvenli liman altın da, koronavirüs Omicron varyantına ilişkin korkular nedeniyle, azalan risk iştahından bazı ipuçları alıyor gibi görünüyordu. ANZ analistleri bir araştırma notunda, şu hususları belirtiyorlar:

Altın piyasası, Fed’in şahin duruşundan daha ağır basan yüksek enflasyondan faydalanıyor. Büyük tüketiciler tarafından fiziksel olarak altın alımları iyi gidiyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.