HaberlerEkonomi

7 Haziran 2021 Finans Haberleri

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Finans haberleri güncel bir şekilde takip etmeniz ve bilgi sahibi olmanız bir konudur. Finans kelimesi oldukça geniş bir anlama sahiptir. Yatırım, para veya aklınıza gelen başka finansal araçların hem sistemini hem de çalışmasını geniş bir biçimde ele alan ifadedir.

Finans için bildiğimiz büyük firmaların veya devletlerin para yönetimi demek de yanlış olmaz. Finans kategorileri kamu, kişisel ve kurumsal olmak üzere üçe ayrılmıştır. Finans haberleri okumanız sayesinde bu alana daha da hakim olduğunuzu zamanla göreceksiniz.

Block.one’dan Kripto Yatırımı

Finans haberleri bize gösteriyor ki herkes tarafından alt coin EOS’un şirketi olarak bilinen Block.one kripto para borsası kuracağını duyurdu. Bu yeni oluşturacakları borsa ‘’Bullish’’ adını alacakmış. Yapılan açıklamaya göre kuracakları borsanın nakit ve dijital varlıkları 10 milyar doları bulacakmış.

Peter Thiel, Alan Howard ve Louis Bacon gibi ünlü ve milyarder destekçileri bulunan Block.one geleneksel borsaların sahip olduğu özellikleri merkeziyetsiz bir biçimde olan finansmanın avantajlarıyla bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Endonezya’nın Kripto Para Konusunda Atmayı Düşündüğü Adım

Son zamanlarda herkesin gündeminde olan kripto para Endonezya’nın da ilgisini çekti. Kripto para işlemlerini vergilendirme konusunu değerlendirdiğini belirtti. Bu konuyla ilgili henüz kesin bir karar bulunmamaktadır, hala değerlendirilme süreci devam etmektedir. Ülkedeki kripto para işlemleri normal bir şekilde devam etmektedir, bununla ilgili herhangi bir yasak yoktur.

Çip Krizinin Etkileri

Çip krizi otomotiv sektöründe kendini gösterdikten sonra Türkiye’de de etkisini göstermiştir. Geçtiğimiz aylarda bu krizin sebebi olarak Ford Otosan üretime ara vermiştir. Yeni karar olarak bu kez de her yıl yapıyor olduğu üretime ara verme tarihini Eskişehir fabrikaları için daha erkene almıştır. Daha önceki ara verme kararı Kocaeli’nde olan fabrikaları kapsıyordu.

Goldman Sachs Bankasından İlk

Goldman Sachs ABD asıllı olan uluslararası bir yatırım bankasıdır. Yakın bir zamanda yeniden aktif hale getirdiği kripto para masasının ilk Bitcoin bağlantılı olan türev işlemini meydana getirdiğini bizlere bildirdi.

Financial Times’da yer alan bir habere göre gönderilmiş olan notta Rajesh Venkataramani, bankanın toplam iki tür Bitcoin bağlantılı türev ürün için yapılan işlemin sorunsuz olarak tamamlandığını açıkladı.

Goldman, kripto masası oluşturmuş olan ilk bankalar arasında yer alır. Akıllarında aslında bu düşünce çok daha önce oluşmuştu fakat bunu erteleme kararı almışlardı. Sonunda başarılı bir şekilde akıllarındaki fikri tamamladıklarını biliyoruz.

Kripto Para Borsalarında Paranın Korunma Hususu

Biliyorsunuz ki kripto para almak için öncelikle borsanın güvenirliğini ayrıntılı bir şekilde araştırmanız gerekmektedir. Yakın bir zamanda Thodex’in kapanmasıyla insanların aklında kripto paralarını nasıl korumaya alacakları sorusu belirmiştir.

Dünya’da hızla yayılan kripto paradan elde edeceğiniz kardan önce onu korumayı düşünmeniz gerekir. Ayrıca bu tür borsalarda mağdur olmamak için kendi yapacağınız hatalara karşı da dikkatli olmalısınız.

Örneğin herhangi bir kripto para aldığınızda bunu başka bir borsada size ait olan hesaba transfer etmek istiyorsanız hesap kodunu yazarken son derece dikkat etmelisiniz. Geriye döndüremeyeceğiniz bir işlem yaparsanız bunu düzeltmek için yapabileceğiniz bir şey maalesef bulunmamaktadır.

Bu tarz hataları ve dolandırıcılıkları önceden görebilmek adına finans haberleri okumanızı öneriyoruz.

Süper Lig Ekibi ve Kripto Para Piyasası

Kripto para birçok insan tarafından gördüğü ilgi sayesinde yatırımcıların da radarına girmiş bulunmaktadır. Kripto para piyasasına girenlere bir de Alanyaspor eklenmiştir. Taraftar tokenleriyle piyasadaki yerini almaya hazırlanan Alanyaspor yakından bildiğimiz blockzincir şirketi Chiliz ile iş birliği yaptığını açıklamıştır.

Alanyaspor henüz lansman tarihini, fiyatı ve ilk yapılacak oylama gibi ayrıntıları vermemiştir fakat yakın bir zamanda duyurulması beklenmektedir. Alanyaspor Kulübü Başkanı olan Hasan Çavuşoğlu dijital olan dünyada öne çıkma gibi hedeflerinin olduğundan bahsetmiştir.

Bu anlaşmadan son derece memnun olduğunu ve lansman için de şimdiden heyecanlı olduğunu ve taraftarların ilgisini de büyük ölçüde çekme beklentisi içinde olduğunu sözlerine eklemiştir.

ABD ve Çin’den gelen güçlü ekonomik veriler ve Petrole Etkisi

ABD ve Avrupa’dan akaryakıt talebine ilişkin olumlu haberler gelmekte olduğuna analistler dikkat çekiyor. Karantina için uygulanan kısıtlamalar sona erdiğinde özellikle yazın gelmesiyle talebin artacağına dair finans haberleri ön plana çıkmaya başladı. Elde edilen verileri ABD ve Çin’in paylaşmasıyla birlikte anlıyoruz ki bu şekilde devam ederse verilen kayıplar kolay bir şekilde yerine getirilecek.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.