Editörden SeçmelerBitcoin HaberleriHaberler

70 Milyon Dolarlık Bitcoin Fidyesi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Daha önce ABD’de birçok şirketi Hackleyen ve tekrardan düzeltmek için Fidye isteyen REvil isimli Hacker grubu, yeni yaptığı saldırılarda düzeltme teklifi işlemi için 70 Milyon Dolar tutarında Bitcoin (BTC) talep ediyor.

Bilindiği üzere bu yılın Mayıs ayında ABD’nin en büyük petrol dağıtım şirketi sier saldırıya maruz kaldı. Bu hacklenme ABD’de büyük bir krizin kapılarını açtı. Bu kriz tartışmaları sırasında REvil bir yeni saldırı daha gerçekleştirdi. Bu saldıralarda yaklaşık 200 ABD şirketinde toplamda 200 Milyon Dolar değerinde Bitcoin (BTC) talep ediyorlar.

Rus REvil olarak da bilinen bu Hacker grubu ABD’nin başını ağrıtacak gibi görünüyor. ABD’nin en büyük petrol hattı olan Colonial Pipeline sistemlerini ele geçiren REvil grubu ABD’de büyük bir krize neden olmuş durumda. REvil Hacker grubu bu haftasonu başlattığı yeni siber saldırısında bu sefer de ABD petrol boru hattına yazılım desteği sağlayan Kaseya’yı hedefine aldı. Edinilen bilgilere göre REvil grubunun saldırılarında yaklaşık 1 milyon adet makine etkilenmiş durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Dikkat Etmeniz Gereken Yaygın Kripto Para Dolandırma Yöntemleri

70 milyon dolar Değerinde Bitcoin istiyorlar

Rus merkezli olduğu bilinen REvil Hacker grubunun saldırılarından etkilenen 200 ABD’li şirketten, ele geçirilen bilgisayaralrı düzeltip eski haline getirmek karşılığında toplamda 70 Milyon Dolar değerinde Bitcoin (BTC) talebinde bulundu. Dark Web sistesi bloglarından birine yapmış oldukları bir duyuruda “ Cuma günü, başlattıkları saldırıda yaklaşık 1 milyon makinen etkilendi’’ açıklaması yapıldı.

Bitcoin ABD’de yasaklanacak mı?

Daha önce Colonial Pipeline’ın fidyecilere 75 BTC ödemesiyle başlayan sorunlar büyük tartışmalara yol açmış durumda. Daha sonra FBI’ın yaptığı adres takibi sistemiyle bu miktarın çoğunluğu geri alınmıştı. (63,7 BTC)

ABD kongre üyelerinden bir kısmı, kripto paraların ABD’ de mutlak şekilde yasaklanması taleplerinde bulunuyorlar.

Hacker grubu Colonial Pipeline saldırısından önce de JBS adlı dünyanın en büyük gıda tedarikçisine saldırda bulunmuş ve bu saldırı sonucunda fidye almıştı.

Abd Rusya’yı Sorumlu Tutuyor?
Abd Rusya’yı Sorumlu Tutuyor?

ABD Rusya’yı sorumlu tutuyor?

Geçtiğimiz ay toplanan G-7 zirvesinden önce konuşan ABD’nin yeni başkanı Joe Biden, gerçekleşen bu saldırılarda Rus hükümetini sorumlu tutmuştu. Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin ise bu suçlamalara cevaben; uzaktan yakından ülkelerinin sorumlu olmadığını açıkladı. Rusya Devlet başkanının bu tarz Hacker saldırılarına, Rusya’nın da maruz kaldığını, bu saldırıları yapanların da ABD’li hackerlar olduğunu açıkladı.

Cenevre’de yapılan zirvede iki başkan yapılan hacker saldırılarını konuştular. Bu alanla ilgili düzenleme yapılması kararı çıkmıştı. Toplantının ardında Doğu Avrupa ülkelerinden bazı hacker gruplarına operasyonlar düzenlenmişti.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.