Haberler

AB, Stablecoin Mevduatlarına Faiz’i Yasaklamayı Planlıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

AB, Stablecoin mevduatlarına faiz’i Yasaklamayı planlıyor. Avrupa Birliği, kripto para platformları tarafından stablecoin mevduatlarına faiz ödenmesini yasaklama kararı aldı

Unstoppable Finanse DeFi strateji başkanı Patrick Hansen, AB vekillerinin algoritmik stablecoin’ler için katı yasal kriterler oluşturacağının sinyalini verdi. Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Konseyi temsilcilerinin 30 Haziran’da bir araya gelmesinden sonra karar kamuoyuna açıklanacak.

Konferanstaki toplantı, kripto para birimini düzenleyen MiCA (Kripto Varlıklarda Piyasalar) faturasıyla ilgili bir dizi toplantının en sonuncusudur. Hansen’in görüşüne göre, yalnızca küçük ayrıntılar açıklığa kavuşturulmayı gerektiriyor çünkü ana konular her düzeyde anlaşma kapsamında yer alıyor.

Hansen, AB Komisyonunun NFT ile ilgili ek düzenlemeleri duyurmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi. Bu düzenlemenin amacı, NFT platformlarının benzersiz lisanslar almasını gerekli kılmaktır.

Hansen, Bitcoin yasağının şu anda dikkate alınmadığını açıkça belirtti. Yine de AB, her dijital öğe için benzersiz gereksinimler oluşturmak istiyor. Henüz değerlendirilmese de Avrupa Komisyonu DeFi sektörüyle ilgili ayrı bir çalışma yayınlamayı planlıyor. 2023’te DeFi’yi denetlemek için bir pilot proje planlanıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.