Bitcoin HaberleriHaberlerKripto Para Birimleri

ABD Hazine Bakanı’ndan Kripto Para Açıklaması Geliyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD hazine bakanı’ndan kripto para açıklaması Geliyor. Bu yıl, piyasalardaki düzenleyici belirsizliğin ortadan kalkması bekleniyor. ABD’deki yetkililer harekete geçti. Hazine Bakanı Janet Yellen, Çarşamba günü kripto politikası ve düzenlemesi üzerine ilk konuşmasını yapacak. Akşamdan gelen haberler, piyasa oynaklığının artabileceğine işaret ediyor. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri yarın bir fiyat artışı yaşayabilir.

Janet Yellen Kripto Para Açıklaması

Perşembe günü Washington’daki Amerikan Üniversitesinde düzenlenen bir etkinlikte Yellen, Hazine Bakanlığı’nın kripto para birimini ekonominin yükselen bir unsuru olarak nasıl gördüğünü tartışacak. Başkan Joe Biden’ın finans sektörünün daha fazla denetlenmesini talep eden icra emrinin, saat 17.30’da konuşacak olan Yellen tarafından tekrarlanması bekleniyor. Yerel zaman.

Hazine’nin Salı günü yaptığı açıklamaya göre; “Sekreter Yellen, dijital varlıkların sorumlu inovasyonunu teşvik eden ve oluşturabilecekleri riskleri uygun şekilde değerlendiren kapsamlı bir politika çerçevesi için açıklamalarda bulunacak”.

Abd Kripto Para Açıklaması! Tarih Belli Oldu!
Abd Kripto Para Açıklaması! Tarih Belli Oldu!

Kripto Para Düzenlemesi

Geçen yıldan bu yana, Hazine, Beyaz Saray ve federal yetkililer kripto paralara, özellikle de sabit paralara artan bir ilgi gösterdi. ABD hükümetinin dolar destekli sabit paralar için standartlar belirleyen ilk yaylım ateşinin ana hatlarını çizen Başkan’ın Mali Piyasalar Çalışma Grubu’nun geçen yılki raporu, kısmen Hazine Bakanlığı tarafından hazırlandı.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki düzenleyiciler, hükümetin bankaları nasıl düzenlediğine benzer şekilde, stablecoin ihraççılarını yöneten yeni kuralları onaylamak için öncelikle Kongre’ye güveniyor. Politikacılar sonuç üretemezlerse, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ve Federal Rezerv gibi kurumlar, konseyin sınırlı yetkilerine rağmen daha fazla gözetim uygulamak için başka bir kanaldan (Finansal İstikrar Gözetim Konseyi, üst düzey düzenleyicilerden oluşan bir şemsiye grup) yararlanmayı planlıyor.

Fed başkanı olarak görev yaptığı süre boyunca başlangıçta kripto para birimlerini küçümseyen Yellen, son zamanlarda daha temkinli bir dil benimsedi ve kripto para birimlerinin Amerikalıların yatırım portföylerinde giderek daha önemli hale geldiğine dikkat çekti.

ABD, Çin’in kripto para kısıtlamalarından sonra daha ılımlı bir yaklaşım benimsemeye başladı. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yetkililer, yatırımcıları kızdırmadan kripto para birimlerini düzenlemek için 2023’ün ortasına kadar belirsizlikleri ortadan kaldırmayı umuyorlar.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.