NFT HaberleriHaberler

ABD Hazine Bakanlığı’ndan NFT Uyarısı: Yeni Risk Potansiyelleri Doğurabilir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Hazine Bakanlığı geçtiğimiz günlerde, Değiştirilemez Token‘ler (NFT) endüstrisinde yasadışı kara para aklama ve terör finansmanı operasyonları potansiyelinin altını çizen bir çalışma raporu yayınladı.

ABD Hazine Bakanlığı’nın Hedefinde NFT’ler Var!

ABD Hazine Bakanlığı, günümüzde oldukça popüler olan ve büyük miktarda paranın döndüğü NFT sektörünü hedef aldı. Hazine Bakanlığı, son yayınladığı araştırma raporu ile NFT‘lerin yer altı işlerindeki potansiyelini ele aldı.

Bu çalışmanın bir sonucu olarak, “Sanat ticareti yoluyla kara para aklama ve terörün finansmanını kolaylaştırma üzerine araştırma”, sanatın bir yatırım veya finansal varlık olarak artan kullanımının, yüksek değerli sanat ticaretini kara para aklamaya karşı savunmasız hale getirebileceğini öne sürdü.

Hazine Bakanlığı‘nın konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bu pazardaki belirli faaliyetler için NFT’lerin doğasına ve teşviklerine bağlı olarak, büyüyen çevrimiçi sanat arenası yeni tehlikeler yaratabilir.”

NFT’lerin akıllı sözleşmeler ve dijital cüzdanlar aracılığıyla yönetilen ve kontrol edilen dijital ve fiziksel mülkün sahipliğini yansıtmadaki önemi de çalışmada vurgulandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: NFT Nedir, NFT Pazaryerleri Hangileridir?

Nft
Nft

NFT Sektörünün Potansiyeli Büyüyor

Hazine Bakanlığı, NFT’lerin fiyatının piyasadan ziyade alıcı ve satıcı tarafından belirlendiğini ekleyerek şu ifadelere yer verdi:

“ABD düzenleyicilerine göre, NFT pazarı 2021’in ilk üç ayında bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,627 artışla 1,5 milyar dolarlık rekor bir ticaret gerçekleştirdi.”

Öte yandan NFT piyasasının 2020’deki değeri ise 20 milyar doları aştı.

ABD Hazinesi’ne göre, suçlular NFT’yi yasadışı fonlarla satın alabilir ve “suçluyu geçmiş bir suçla ilgisi olmayan temiz paralarla tazmin edecek” şüphelenmeyen bir koleksiyoncuya yeniden satabilir.

NFT’ler, bir aracıya olan ihtiyacı ortadan kaldırarak işlemi genel muhasebe defteri üzerinden kaydeden eşler arası (P2P) satışlar yoluyla da satışa sunulabilir. Hazine Bakanlığı, NFT ekosisteminin mümkün kıldığı çeşitli kara para aklama açıklarının altını çizerken şu sonuca erişti:

“Ayrıca, sanat müzayede evleri veya galeriler gibi geleneksel endüstri aktörleri, bu alanda etkili müşteri tanımlama ve doğrulaması oluşturmak için gereken dağıtılmış defter teknolojisinin teknik bilgisinden yoksun olabilir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.