Haberler

ABD Yetkililerinden Kuzey Koreli Hacker’larına Karşı 10 Milyon Dolarlık Ödül Teklifi!

ABD hükümet temsilcileri, Kuzey Koreli hacker'ları yakalamak için 10 milyon dolar ödül vaat etti.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD yetkililerinden Kuzey Koreli Hacker’larına karşı 10 milyon dolarlık ödül teklifi. ABD hükümet temsilcileri, Kuzey Koreli hacker’ları yakalamak için 10 milyon dolar ödül vaat etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Kuzey Koreli hacker’ları durdurmak için kullanılabilecek önemli bilgileri veren herkes 10 milyon dolara kadar ödüllendirilecek. Para, geçen yılın Mart ayında vaat edilenin iki katı.

ABD makamları uzun süredir Kuzey Koreli hacker’larla uğraşmak zorunda kaldı. Milyonlarca dolar değerindeki kripto para birimleri, hacker’lar tarafından işletmelerden çalındı.

Chainalysis’ten elde edilen veriler, sadece 2021’de Kuzey Koreli saldırganların 400 milyon dolar değerinde dijital varlıkları çaldığını gösteriyor.

Elliptic, Lazarus takma adlı bir siber çetenin Harmony’ye girdiğini ve 100 milyon dolar değerinde Ethereum çaldığını iddia ediyor.

Kuzey Koreli siber suçlularla mücadele etmek için ABD Dışişleri Bakanlığı ödülleri arttırdı.

Kuzey Kore hükümetiyle bağlantılı kötü amaçlı siber gruplarla (Andariel, APR38, Bluenoroff, Guardians of Peace, Kimsuky veya Lazarus Group gibi) ilişkili olan ve ABD’nin altyapısını hedef alan kişi veya kişilerle ilgili bir bilginiz varsa, bir ödül almaya hak kazanabilirsiniz

Coincub’a göre, Kuzey Kore’nin kripto para birimi hacklemesinde dünyanın güç merkezi olarak Çin’i geçtiği iddia ediliyor. Raporlara göre, ülke içinde çalışan hacker’lar, 1,5 milyar dolardan fazla değere sahip dijital varlıkları çaldı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.