Haberler

ABD’de sabit coin düzenlemesi: 2 yıl yasak kararı kapıda!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Uzunca bir süredir kripto para sektörünün en çok merak ettiği gelişmelerden biri, ABD’de uygulanacak olan kripto para düzenlemeleriydi. Zira ABD’de uygulamaya alınacak kapsamlı bir kripto para düzenlemesinin, genel olarak emsal bir düzenleme olabileceği biliniyor ve bu düzenlemelerin piyasada geniş çaplı etki yaratacağı tahmin ediliyor. Bu beklentilerle birlikte ABD Temsilciler Meclisi’nin üzerinde çalıştığı bir sabit coin yasasının olduğu ortaya çıktı. Tasarı yasalaşırsa, algoritmik sabit coin’ler 2 yıl yasaklanacak.

ALGORİTMİK SABİT COIN’LER 2 YIL YASAKLANABİLİR!

Algoritmik Sabit Coinler 2 Yil Yasaklanabilir

ABD Temsilciler Meclisi’nde bir süredir sabit coin’lerle ilgili bir düzenleme çalışmasının yürütüldüğü öğrenildi. Konuyla ilgili olarak bir yasa tasarısı üzerinde çalışıldığı ortaya çıkarken, Bloomberg’in haberine göre tasarı bu haliyle yürürlüğe girerse UST gibi algoritmik sabit coin’ler 2 yıl yasaklanacak. Öte yandan yine tasarının mevcut halinde “içsel olarak teminatlandırılmış sabit coin” oluşturmak ya da ihraç etmek de yasadışı kabul edilecek.

TASARI HANGİ VARLIKLARI KAPSIYOR?

Söz konusu tasarının önümüzdeki hafta kabul edilebileceği belirtiliyor ancak haberde herhangi bir kesin tarih bilgisi yer almıyor. Söz konusu yasa tasarısında bahsi geçen “algoritmik sabit coin” ifadesi Tether (USDT), USD Coin (USDC) ve Binance USD (BUSD) gibi varlıkları kapsamıyor. Tasarı, geçtiğimiz Mayıs ayında Terra blok zincirinde büyük bir çöküş yaşanmasının ana kaynağı olan UST gibi algoritmik sabit coin’leri ele alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.