Bitcoin Haberleri

ABD’den beklenen kritik veriler geldi, Bitcoin’in tepkisi sert oldu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip olan ABD, açıkladığı finans verileri ile küresel finans piyasalarını etkilemeye devam ediyor. ABD’den gelen veriler geleneksel finans piyasaları üzerinde etkili olduğu kadar, 2022 itibariyle kripto para piyasaları üzerinde de etkili olmaya başladı. Bu süreçte Bitcoin (BTC) ve dolar endeksi (DXY) ters korelasyon içerisine girerken, dolar endeksinin ralli yapmasını sağlayan ABD, yeni ve kritik bir veriyi daha açıkladı.

VERİLER FED’İN ELİNİ GÜÇLENDİRDİ

Fet Ve Bitcoin

ABD 2. çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla verileri 29 Eylül Perşembe günü açıklandı. Veriler, beklentiler doğrultusunda -0,6 olarak geldi. Öte yandan ABD İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları ise beklentilerin altında kalarak 193 bin olarak açıklandı. İşsizliğin ABD’de beklendiği kadar sert güçlenmemiş olması, dolaylı da olsa ABD Merkez Bankası’nın (Fed) elini güçlendiriyor. Zira istihdamın güçlü şekilde ilerlemesi, Fed’in faiz artış hamleleri ile şahin duruşuna ve parasal sıkılaştırma adımlarına devam edebileceğini gösteriyor.

VERİLER BITCOIN’İ NASIL ETKİLEDİ?

lerleyen dönemlerde ortaya çıkabilecek resesyondan dolayı duyulan endişe, işsizlik verilerinin ardından bir süre daha ötelenmiş gibi görünüyor. Küresel finans piyasalarına etki eden bu veriler, beklendiği gibi Bitcoin’e (BTC) ve genel olarak kripto para piyasasına da etki etti. GSYH 2. çeyrek verilerinin beklentiler doğrultusunda gelmesi Bitcoin’de bir hareketliliğe neden olmadı ancak İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuru sayısının beklentilerin altında kalması, Bitcoin’de düşüşe neden oldu. Veriler sonrasında Bitcoin %2’ye yakın değer kaybetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.