Haberler

ABD’den Kripto Para Borsası Robinhood’a 30 Milyon Dolarlık Ceza!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’den kripto para borsası Robinhood’a 30 milyon dolarlık ceza. Şu anda herhangi bir bitcoin düzenlemesi olmamasına rağmen, ABD hükümet yetkilileri kripto para birimi işlerini görmezden gelmiyor. 2022 yılında kripto parayla ilgili çok sayıda soruşturma başlatıldı ve milyonlarca dolarlık para cezası uygulandı. Sonuncusu bugün açıklandı. ABD dev borsanın farkındaydı. İşte detaylar.

Robinhood 30 Milyon Dolarlık Cezaya Çarptırıldı

Bireysel yatırımcılar tarafından oldukça kullanılan ve kripto para ticareti yapılabilen Robinhood borsası bugün 30 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı, borsaya kara para aklama ve siber güvenlik yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla 30 milyon dolar ödeme emri verdi.

New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı tarafından yapılan incelemelerde Robinhood’un kripto parasının iddia edilen alanlarda eksik olduğu keşfedildi. Düzenleyicinin ilk kripto para yatırımı şuydu. NYDFS’ye göre, Robinhood’daki Banka Gizliliği Yasası ve kara para aklamayla mücadele uyum programları yetersiz personel bulundurmadığını belirtti. Şirketin siber güvenlik programı, işletme için operasyonel riskleri yeterince yönetmedi ve politikaları düzenleyicinin siber güvenlik ve sanal para kurallarına uymadığını söyledi.

ABD Kripto Para Cezası

Robinhood bir takım eksikliklerinden dolayı cezalandırıldı. Bunlardan biri de web sitesinde müşteri şikayetleri için özel bir telefon numarasının bulunmamasıdır. müfettiş olan Adrienne Harris şunları söyledi:

Lisans sahibi şirketler tüketicilerini korumak zorundadır. Kurumların güvenliğini sağlamak için kritik olan yasaları ihlal etmemesi gerekiyor. Bakanlığın düzenlemelerinin ihlal edilmemesi için araştırmaya ve harekete geçmeye devam edeceğiz

Yakın zamanda benzer araştırmaların diğer kripto para platformlarında da yapılması muhtemel görünüyor. Robinhood’un şimdi, eyalet düzenleyicisi tarafından belirlenen düzenlemelere ve düzeltici eylemlerine uygunluğunu değerlendirmek için üçüncü taraf bir danışman ataması gerekecek. Haberin ardından Çarşamba günü ikinci çeyrek karını açıklayacak olan borsada düşüş yaşandı.

Tüm ülkelerde ortak olan bu yönergelere, borsalar tarafından daha sıkı bir şekilde uyulmalıdır. Özellikle, penetrasyon testine gereken önem verilmediğinde borsaların geçmişte karşılaştığı sorun türlerini gözlemledik. ABD, bu tür borsa hack olaylarını önlemek ve vatandaşlarının mağdur olmasını önlemek için sıkı güvenlik önlemleri alacak.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.