Haberler

ABD’nin en büyük borsası Coinbase hakkında dev iddia: İç ticaret için özel birim kurdular!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’nin en büyük finans medya kuruluşlarından biri olan Wall Street Journal, yine ABD merkezli en büyük kripto para borsası olarak gösterilen Coinbase ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. WSJ, verdiği özel haberinde Coinbase borsasının, platformdaki varlıklar ile işlem yaptığına ve bu işlemler için de bir de özel bir birim kurduğuna ilişkin bir haber yayımladı. Ancak Coinbase bu iddiaların doğru olmadığını ve WSJ haberinde ciddi tutarsızlıklar olduğunu ifade belirtti.

WALL STREET JOURNAL’DAN DEV İDDİALAR!

Wall Street Journaldan Dev Iddialar

WSJ, söz konusu özel haberinde Coinbase’in bir iç-ticaret (trading) birimi kurduğunu yazdı ve kurulan ekibin 100 milyon dolarlık işlem yaptığını öne sürdü. Söz konusu haberde, Coinbase’in sonradan bu fikirden vazgeçtiği ve özel birim için işe alınan profesyonel trader’ların da ardından Coinbase’ten ayrıldığı iddia edildi.

Öte yandan haberde, borsanın geçen yıl birçok kez ABD Kongre’sine “özel trader işlemleri” yapmadığının garantisini vermesine rağmen böyle özel bir birim kurduğu da iddia edildi. WSJ haberinde bu birimin hem trade hem de staking işlemleri için kurulduğu belirtilirken, ayrıca borsanın Kongre’deki konuşmasından önce “Coinbase Risk Çözümleri” adında bir departman da kurduğu yazıldı.

COINBASE İDDİALARI YALANLADI

WSJ haberinin ardından Coinbase borsasından bir açıklama geldi ve borsa iddiaları reddetti. Haberde tutarsızlıklar olduğunu belirten borsa, böyle bir birim kurulmadığını ve haberin “gerçekleri saptırma amaçlı” olduğunu söyledi. Coinbase borsasının daha kapsamlı bir açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.