Bitcoin HaberleriHaberler

Almanya Bitcoin’in (BTC) Sahibi Oldu! 25 Milyon Dolarlık Değerinde BTC Bulunduruyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Almanya bitcoin’in (BTC) sahibi Oldu! 25 milyon dolarlık değerinde BTC Bulunduruyor. Kripto para birimlerinin küresel ölçekte çoğalması, hükümetlerin elindeki kripto varlıklarında artışa neden oldu. Bunların tamamı suç geliri olarak alındı. Alman yetkililer Salı günü, Rus karanlık ağ pazarı Hydra’yı kapattıklarını ve bu süreçte 25 milyon dolardan fazla Bitcoin’e el koyduklarını duyurdular.

Almanya ve Bitcoin

Siber suçlarla mücadele etmek için Almanya Federal Kriminal Polis Ofisi ve Frankfurt Savcılığı, bir dark web pazarı olan Hydra’nın “sunucu altyapısını” kapattığını açıklayan bir bildiri yayınladı. Aşağıdaki açıklama Alman kolluk kuvvetleri tarafından yayınlandı.

“Diğer şeylerin yanı sıra, internette suç ticaret platformlarının ticari faaliyeti, ticari satın alma, yetkisiz satın alma, izinsiz uyuşturucu satışı ve ticari kara para aklama için fırsat verme şüphesi var”.

Almanya Bitcoin'In (Btc) Sahibi Oldu! 25 Milyon Dolarlık Değerinde Btc!
Almanya Bitcoin’In (Btc) Sahibi Oldu! 25 Milyon Dolarlık Değerinde Btc!

 

Yetkililere , ABD makamları Ağustos 2021’den bu yana Hydra soruşturmasına dahil oldu.

Deep Web ve Kripto Paralar

En az 2015’ten beri, yasadışı pazar yeri, Tor ağı üzerinden erişilebilen Rusça bir Darknet platformu olmuştur. Soruşturmalarının odak noktası yasadışı uyuşturucu ticaretiydi. Hydra ayrıca casus verileri, sahte belgeleri ve dijital hizmetleri tüm dünyaya kârlı bir şekilde dağıttı.

Alman makamlarına göre, piyasada 17 milyondan fazla müşteri ve çeşitli mallar satan 19.000’den fazla hesap vardı. Kullanıcıların zararlı fonların kaynağını maskelemelerine yardımcı olan tanınmış bir kripto para mikseri olan Bitcoin Bank Mixer da baskın sırasında kaldırıldı.

Blockchain analitik firması Elliptic Hydra, Aralık 2015’te piyasaya sürülmesinden bu yana Bitcoin işlemlerinde 5 milyar dolardan fazla üreten en büyük derin web pazarı.

Elliptic, pazar 2022 için şimdiden 424 milyon doları aştı. Blok zinciri analiz firması ayrıca 543.3 BTC’nin 88 işlemde transfer edildiğini keşfetti ve Alman polisinin yaklaşık 25 milyon dolar aldığını doğruladı.

Elliptic, 2017’de kapatılan Rus Anonim Pazaryeri’ne (RAMP) atıfta bulunarak, “2017’de büyük bir rakibin kapanmasının ardından Hydra hızla Rus dilindeki en büyük darknet pazarı haline geldi” diye ekledi. Portal, uyuşturucu satmak için kullanıldı. , sahte belgeler ve kredi kartı bilgileri satılıyordu. Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya ve Kazakistan dahil olmak üzere çok sayıda ülkedeki kullanıcılar ürün ticareti yaptı.

Elliptic ayrıca Bitfinex’in 5.2 milyar dolarlık saldırısının arkasındaki bazı faillerin kara para aklamak için pazarı kullandığını iddia etti. Hydra’nın ana sayfasında artık Alman polisinden platformun saldırıya uğradığını iddia eden bir bildirim görüntüleniyor.

Moscow Times’a göre, Hydra’nın yöneticilerinin ve geliştiricilerinin çoğu Rusya’da yaşıyor. Alman makamları tutuklama hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.