Haberler

Altın ve Bitcoin korelasyonu 2022’nin en yüksek seviyesine ulaştı! Altın ve BTC neden uyumlu hareket ediyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Küresel piyasalarda güçlenen dolar, riskli varlıklar ile birlikte altının da baskılanmasına neden oluyor. Bu da altın ile kripto paralar arasındaki korelasyonun artması sonucunu ortaya çıkarıyor. Kripto analiz platformu Kaiko tarafından yayınlanan verilerde, Bitcoin (BTC) ile altın arasındaki korelasyonun, yılın en yüksek noktasına ulaştığı görüldü.

ALTIN VE BTC KORELASYONU ARTTI

Altin Bitcoin Korelasyon

Başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasında 2022 yılında birçok dış etkene bağlı olarak sert düşüşler kaydedildi. Buna bağlı şekilde yatırımcıların güvenli liman olarak değerlendirdiği altın, Mart 2022’de 2.070 dolar ile yıllık zirvesini test ettikten sonra 1.600 dolar seviyesine kadar gerileyerek %22’lik bir değer kaybı yaşadı. Öte yandan Kasım 2021’de 69 bin dolar ile tüm zamanların zirvesine dokunan Bitcoin de Mayıs ayında gelen çöküşün ardından 20 bin dolar seviyesinin altına sarktı.

DOLAR GÜÇLENDİ, ALTIN VE BTC YATIRIMCISI OLUMSUZ ETKİLENDİ

Dolar Guclendi Altin Ve Btc Yatirimcisi Olumsuz Etkilendi

2022 yılının ilk yarısında altın ile Bitcoin arasındaki korelasyon düşük seviyelerde seyrediyordu ancak grafiğe bakıldığında, doların güç kazanmaya başlamasıyla birlikte hem Bitcoin yatırımcısı hem de altın yatırımcısı bu durumdan olumsuz şekilde etkilenmeye başladı. Temmuz ayı itibariyle altın ile Bitcoin, beraber hareket etme eğilimini arttırdı. Eylül ayının son haftasında altın 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilerdi ve yeni haftada gelen %5,5’lik yükselişle yeniden 1.700 dolar bandını aştı. Diğer yandan Bitcoin ise 20 bin dolar seviyesinin altında hareketine devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.