Altcoin HaberleriHaberler

Analist Armstrong’un Yüzde Bin 200 Artmasını Beklediği Token!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para topluluğunun yakından takip etmiş olduğu analist Ben Armstrong, kısa süre ilkin ciddi fiyatlama yapmasını beklediği bir altcoini duyurdu. Fayda üretimi anlamında başarıya ulaşmış olan projenin gelecekte fazlaca daha popüler olacağını düşünen analist fiyatın minimum %1200 artmasını bekliyor. Peki bu proje ne işe yarıyor bu hedefi yakalayabilecek mi?

Karbon Kredisi Nedir?

Projenin odak noktası budur. Öncelikle konuyu netleştirelim, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi ile imzalanan Kyoto protokolü yardımıyla yaşamımıza “karbon kredisi” terimi girdi. Sözleşme 1997 yılının Aralık ayında Kyoto’da imzalanmış ve 2005 senesinde yürürlüğe girmişti. Hatta Türkiye’de 2009 senesinde protokole taraf oldu.

Atmosferdeki sera gazı salınımını iklim değişikliğini daha oldukça tetiklemeyecek şekilde dengelemeyi hedefleyen bu protokol taraflara birçok mesuliyet yüklüyor. Örneğin Kanada, milyonlarca dolar ceza ödeme riskine karşı 2005 senesinde bu protokolden çekildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Altcoin Yatırım Tavsiyeleri

Rusya’nın katılımıyla 16 yıl ilkin resmen yürürlüğe sokulan bu protokol 40 gelişmiş ülkeye sera gazı salınımları için belli kotalar veriyor. Protokole katılan Türkiye şeklinde “gönüllü” ülkeler öteki taraflarla karbon kredisi ticaretine girebiliyor. Karbon salınımın denkleştirmek isteyen gelişmiş ülkeler karbon kredisi alarak kendi zararlarını denkleştirmiş oluyor. Karbon piyasasının toplam büyüklüğü bugünlerde milyarlarca doları aşmış durumdadır. Türkiye’de son yıllarda artan güneş enerji panellerinin temeli burada atılmıştır diyebiliriz. Güneş enerjisiyle gelişmiş ülkelere kota satışı yapılıyor. Elbette konunun bilgileri  fazla alt başlık barındırıyor fakat genel olarak durumun özeti budur.

Şu anda, CER, Avrupa İklim Borsası, NASDAQ OMX Commodities Europe, Powernext, Commodity Exchange Bratislava ve Avrupa Enerji Borsası üstünden bunun ticareti yapılabiliyor.

Energy Web Token (Ewt)
Energy Web Token (Ewt)

Energy Web Token (EWT)

Konunun dünyamızı ilgilendiren kısmından hızlıca ayrılıp kripto para yatırımcılarını alakadar eden kısmına dönüyoruz. Energy Web averaj 5 yıl ilkin Rocky Mountain Institute tarafınca oluşturulan bir blockchain projesidir. Karbon borsalarının blockchain projelerine yatırım yapmasına istinaden temelleri atılmıştır.

Karbon emisyonu ticareti ve enerji sektörü için uygulamalar geliştirmeyi hedefleyen Energy Web Token (EWT) blockchain geliştiricisi Grid Singularity tarafınca üretildi. WEB3 Vakfı ve birçok bilim insanıyla güçlü bağları bulunduğunu söyleyen Energy Web Token (EWT) enerjinin ağı olmak istiyor.

Geçtiğimiz yıl mart ayında piyasalara giren EWT kısa süre ilkin 12 dolara kadar çıktı. Armstrong ise fiyatın kısa vadede 30 doları aşacağını ve %1200 yaparak 150 doları göreceğini düşünüyor. Ünlü analist projeyle ilgili görüşlerini açıkladığında EWT averaj 340 milyon dolar piyasa değerine ve 12 dolar fiyata sahipti. Ancak şu an 400 milyon dolar aşıldı ve fiyatı 13,5 dolarda bulunuyor.

Bu yazıda yer edinen bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının bilincinde olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.