HaberlerBorsa Haberleri

Analist yorumu: Fed altın fiyatını nasıl belirleyecek?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Analist yorumu: Fed altın fiyatını nasıl belirleyecek? Fed’in karar haftasından önce altın ve gümüş fiyatları bir miktar yükselecek. Altın ve gümüş fiyatları Pazartesi günü ABD’de erken işlemlerde hafif yükseldi. Enflasyonla ilgili devam eden endişeler metallere bir miktar destek verdi. Şubat ayında altının son işlem fiyatı 5,50 ABD Doları artışla 1,790,40 ABD Doları olurken, Mart ayında Comex gümüşü 0,105 ABD Doları yükselerek ons ​​başına 23,30 ABD Doları oldu.

Altının fiyatı nerede?

Indir 1Küresel borsalar çoğunlukla gecelik işlemlerde güçlendi. New York’ta günlük işlem gününün başlamasıyla birlikte ABD borsa endeksi de biraz daha yüksek bir açılış gösterdi. Ticaret haftasının başlangıcı nispeten sakin geçti. Ancak, bu hafta ilerledikçe, tüm büyük merkez bankaları bu hafta para politikası toplantıları yapacakları için faaliyetler kesinlikle artacaktır. Federal Rezerv FOMC toplantısı Salı sabahı başlayıp Çarşamba öğleden sonra sona erecek. Fed Başkanı Jerome Powell bir açıklama yapacak ve bir basın toplantısı yapacak. Amerika Birleşik Devletleri yaklaşık 40 yılın en yüksek enflasyonuyla karşı karşıya kalırken, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin Çarşamba günü varlık alımlarında yavaşlama açıklaması bekleniyor. Perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası toplantısında para politikasının fazla değişmemesi bekleniyor.

Yeni yılın başlamasına iki haftadan biraz daha uzun bir süre kala risk iştahı iyimserliğini koruyor. Yeni koronavirüsün Omicron varyantı, tüccarların ve yatırımcıların iki hafta önce korktuğu en kötü senaryonun çok altında görünüyor. Bu, hisse senedi piyasasının artan tahvil getirileri ile toparlanmasını sağladı. Bugünün ana “dış piyasası”, New York Ticaret Borsası’nda ham petrol fiyatlarında hafif bir düşüşe işaret ediyor ve varil başına yaklaşık 71,50 ABD dolarından işlem görüyor. Dolar endeksi bugün erken saatlerde yükseldi. Aynı zamanda, ABD 10 yıllık Hazine tahvili getirisi şu anda %1,492.

Gold

Teknik bakış açısı

Teknik açıdan bakıldığında, Şubat ayı altın boğaları genellikle kısa vadeli teknik avantajlara sahiptir, ancak ticaret art arda iki haftadır yatay ve dalgalı seyretmektedir. Boğalar için bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, sağlam direncin 1,800,00 doların üzerinde kapanması. Ayıların bir sonraki kısa vadeli düşüş fiyat hedefi, vadeli işlem fiyatını sağlam teknik desteğin altında Kasım ayının en düşük seviyesi 1,761.00$’a indirdi. İlk direnç geçen haftanın yükseği 1.794.30$ ve ardından 1.800.00$’da. İlk destek gecenin en düşük seviyesi olan 1.782.30 $ ve ardından 1.775,00 $ seviyesindeydi.

Silver

Mart ayı gümüş ayıları genellikle kısa vadeli teknik avantaj sağlar. Fiyatlar Cuma günü dokuz haftanın en düşük seviyesini gördü. Fiyatlar art arda dört haftadır düşüş eğiliminde. Gümüş boğalar için bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, Aralık vadeli fiyatını ons başına 23.00$‘da sağlam teknik direncin üzerinde kapatmak. Ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi, Eylül ayının en düşük seviyesi olan 21.46$‘lık katı desteğin altında kapanmak. İlk direnç 22.475 dolar, ardından geçen haftanın en yüksek seviyesi 22.635 dolar. Bir sonraki destek 22.00$’da ve ardından geçen haftanın en düşük seviyesi 21.815$‘da.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.