HaberlerBorsa Haberleri

Analist yorumu: Fed’den sonra altın fiyatı nereye gidecek?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Analist yorumu: Fed’den sonra altın fiyatı nereye gidecek? Analistler, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan (CFTC) gelen son verileri inceledikten sonra, Fed Başkanı Jerome Powell’ın şahin açıklamalarının hedge fonları altın ve gümüşten uzaklaştırmaya devam ettiğini söyledi. Son veriler, altın hissiyatının fon tasfiyesine yönelik yükseliş bahisleri nedeniyle Ekim ayının sonundan bu yana en düşük noktasında olduğunu gösteriyor.

“Altın gibi getirisi olmayan varlıkları elde tutmanın fırsat maliyeti artacak”

7 Aralık haftası itibarıyla, CFTC’nin ayrıştırılmış taahhüt raporu, para yöneticilerinin Comex altın vadeli işlemlerindeki spekülatif uzun pozisyonlarını 12.402 sözleşme ile 125.067 sözleşmeye indirdiğini gösterdi. Aynı zamanda, açık pozisyonlar 1.058 lot azalarak 44.326 lot’a düştü. Altının net pozisyonu, önceki haftaya göre %12’den fazla düşüşle 80.741 kontrat oldu. Soruşturma sırasında, altın fiyatı nispeten istikrarlıydı ve 1.800 dolarlık direnci test edemedi. Gelişmelerle ilgili olarak, Societe Generale’deki emtia analistleri aşağıdaki değerlendirmeleri yaptı

Spot altın fiyatları, Başkan Jerome Powell’ın daha hızlı taperinge ilişkin şahin yorumlarının ardından baskı altına girdi. Taperingin daha erken sona ermesi, 10 yıllık Hazine faizini önceden tahmin edilenden daha erken yükseltecek ve altın gibi getirisi olmayan varlıkları elde tutmanın fırsat maliyetini artıracaktır. ABD dolarının daha da güçlenmesi ve tahvil faizlerindeki artış, yatırımcıları altından korkutmaya devam ediyor.

TD Menkul Değerler: En son TÜFE raporuna rağmen altının fiyatı yine de artabilir

Ancak fiyatlar konsolide olmaya devam ederken, bazı analistler altının potansiyelini görmeye devam ediyor. TD Securities Commodity Analysts’in yorumları şu şekilde:

ABD enflasyonunun yukarı yönlü ivmesinin durabileceğine dair işaretlerle birlikte, para politikası sinyallerinin şahin tarafa daha fazla eğilmeyeceği anlamına geleceğinden, altın, para yöneticileri için çekici görünmeye başlayabilir. FOMC, piyasaya politika faizini artırmak için yüksek bir engel olduğunu hatırlatır, buna rağmen daha hızlı taperinge devam eder ve tam istihdama odaklanmasını vurgularsa, en son TÜFE raporuna rağmen altın yükselebilir.

Altın gibi gümüş piyasası da sert darbe aldı

Hedge fonların düşüş eğilimini artırmasıyla birlikte gümüş piyasası da en az altın kadar etkilendi. Dağıtılan rapor, Comex gümüş vadeli işlemlerinin kur yönetimi spekülatif uzun pozisyonunun 1.458 sözleşme azalarak 47.419’a düştüğünü gösterdi. Aynı zamanda, kısa pozisyonlar 8.401 artarak 29.754’e yükseldi. Silver’ın net pozisyonu, önceki haftaya göre yaklaşık %34 düşüş ve Ekim ortasından bu yana en düşük nokta olan 17.665 kontrat oldu.

Anket döneminde, gümüş fiyatı mücadele etti ve 22 doların hemen üzerindeki destek seviyesini test etti. Gümüş uzun vadede mücadele etmeye devam etse de, birçok analist hala değerli metaller konusunda iyimser. Gümüş, devam eden yeşil enerji geçişinin önemli bir bileşeni olmaya devam ediyor. Birçok analist, değerli metaller hissiyatındaki değişimle birlikte gümüşün altından daha iyi performans göstereceğini bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.