Editörden SeçmelerKripto Rehber

ANC Coin Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Seul merkezli şirket Terraform Labs, TerraUSD (UST) stablecoin‘ine olan talebi artırması beklenen ve dolaşımdaki DAI’yi geçmeyi hedefleyen ileriye dönük bir borç verme ve tasarruf protokolü olan Anchor Protocol’ü başlattı.

Anchor Protocol’ün yerel token’ı ANC’dir. ANC, kullanıcıları stake ederek oy verilebilecek yeni yönetim oyları oluşturmak için kullanılabilir.

Anchor Protocol, stablecoin’lerin çekiciliğini artırmak için net karlılık ve öngörülebilirliği dengeleyerek diğer merkezi olmayan finans (DeFi) ürünlerinden daha iyi performans gösteren getiriler sağlamaya çalışıyor. Geliştiricilere göre bu, Terra’nın kendi blok zincirinden gelen doğrulama ödüllerinden gelecek, ancak nihayetinde bu ödüller diğer zincirlerin entegrasyonundan da gelecek. Anchor Protocol ivme kazanırsa, DeFi alanında güçlü bir oyuncu olabilir ve Ethereum’un ötesine geçebilir.

Anc Coin Nedir? Özellikleri Nelerdir?

ANC Token Nedir?

ANC token, Anchor’ın getirisinin bir kısmını yakalamak için tasarlanmıştır ve değerini Anchor’ın yönetim altındaki varlıkları (AUM) ile doğrusal olarak ilişkilendirir. Anchor Protocol, ücretlerini ANC hissedarlarına orantılı olarak dağıtır ve Anchor’ın benimsenmesi arttıkça hissedarlara fayda sağlar. ANC paydaşları, protokole daha fazla layık olan teklifleri önermeye, tartışmaya ve oylamaya teşvik edilir.

ANC aynı zamanda kredi talebini ve ilk mevduat oranı istikrarını önceden yüklemek için bir teşvik olarak kullanılır. Protokol, ANC token’ını ödünç alınan miktarla orantılı olarak blok başına stablecoin ödünç alanlara dağıtır.

ANC Token Özellikleri

ANC tarafından üretilen satın alma baskısı, Anchor’ın AUM’si ile orantılıdır. Protokol ücretleri, Terraswap’tan ANC tokenlerini satın almak için kullanılır ve daha sonra ANC staker’larına stake ödülleri olarak dağıtılır.

bAsset Ödülleri

Yatırılan bAsset teminatı için ödülün bir kısmı ANC satın almak için kullanılır ve geri kalanı getiri rezervini yenilemek için kullanılır. Yönetim, Kazanç Rezervindeki envanter yeterli bir düzeye yükselirse, ANC satın almak için kullanılan bVarlık teşviklerinin yüzdesini geniş ölçüde ayarlayabilir. Kredi tasfiye edildiğinde, tasfiye edilen teminat değerinin %1’i, bir kısmı ANC satın almak için kullanılan getiri rezervine gönderilir. Bu ücret, teklif priminden ayrı olarak tahsil edilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.