Editörden SeçmelerKripto Rehber

ATR İndikatörü Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ATR indikatörünün ne olduğuna ve durma noktalarının belirlenmesine yardımcı olan indikatölerden biri olarak nasıl kullanılacağına bir göz atalım.

ATR İndikatörü Nedir?

En basit tanımıyla ATR, 15 gün gibi bir süre boyunca hesaplanan ortalama oynaklığın bir ölçüsüdür. Örneğin; BTC’nin 10 günlük ATR’si 1.000 ise, BTC’nin son 10 günlük oynaklığının 1.000 dolar olduğu anlamına gelir. Yani BTC günde 1000 dolar oynuyor. Bu nedenle, ATR göstergesi genellikle stop loss seviyelerini belirlemek için kullanılır.

Atr İndikatörü Nedir? Nasıl Kullanılır?

ATR İndikatörü Nasıl Kullanılır?

Bu göstergeyi kullanırken yapılacak ilk şey, kaç oynaklık döneminin hesaplanacağını belirlemektir. Bu ayar ATR göstergesinin ayarlar kısmından yapılabilir. Sonraki hesaplamalar için BTC’nin 5 günlük ATR değerinin 1.000 dolar olduğunu varsayın. Bu sonuç bize BTC fiyatının her gün 1000 dolara ulaştığını söyleyecektir. Bunun anlamı; BTC için 1.000 dolarlık bir salınım doğal olarak kabul edilmeli ve 1.000 dolarlık fiyat aralığının üstünde veya altında stop-loss seviyeleri seçilmemelidir. Başka bir deyişle, bir yatırımcı 35.000 dolardan kısa keserse ve 35.500 dolarlık zararı durdurmayı seçerse, bu yanlış olur.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.