Haberler

Avrupa Merkez Bankası CBDC Fırsatını Değerlendirmeye Hazırlanıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto paraların büyük bir yatırımcı kitlesine ulaşması ve dijital paraların kullanım avantajları, geleneksel piyasa koşullarını değiştirmeye devam ediyor. Dünyanın dört bir yanında pek çok ülke, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkartmak için çalışmaları sürdürüyor. Bu süreçte Avrupa Birliği liderleri, CBDC girişimimin Euro’nun son dönemde düşen değerini geri kazandırmak için etkili olabileceğini düşünüyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, konuyla ilgili çok önemli konuşmaların yapıldığı Dijital Euro Konferansı’na katıldı.

Lagarde’den CBDC Sistemine Övgü

Christine Lagarde

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Brüksel’de düzenlenen Dijital Euro Konferansı’nın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Merkez bankasına bağlı dijital paraların gelişen finans sektöründe çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Lagarde şunları söyledi: “Büyük teknolojilerin ödeme sistemlerine girmesi, pazar hakimiyeti riskini ve Avrupa stratejik özerkliği için sonuçları olan yabancı ödeme teknolojilerine bağımlılık riskini artırabilir. Dijital kamu parasını tasarlayarak, bu gelişmelerin önüne geçebilir ve para sistemine olan güvenin korunmasını ve inovasyonunun beslenmesini sağlayabiliriz.”

Avrupalı Devletler Çözüm Arayışında

Avrupa Birliği ülkeleri, teknoloji devi Meta’nın Diem isimli kripto para projesine dikkat çekti. Milletvekilleri, şirketin 2.5 milyar aktif kullanıcıya Euro dışında bir para birimi ile ödeme imkanı sunmasının Euro’nun finansal özerkliği açısından tehdit oluşturacağı konusunda hemfikir. Bu konuya değinen Thierry Breton, acil bir çözüm bulmaları gerektiğini söyledi: “Biz Avrupalılardan başka kimsenin, ödeme konusunda dijital pazarımızda ne olacağını söylemesine izin veremeyiz. Ödemeler için dijital bir çözüme sahip değiliz. Biz çözüm üretemezsek, başkaları üretir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.