HaberlerBitcoin Haberleri

Avustralya’da Güneş Enerjisiyle Çalışan Bitcoin Madencilik Tesisi Faaliyete Geçti!

Türünün ilk güneş enerjili Bitcoin (BTC) madencilik tesisi güney Avustralya'da faaliyete başladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Avustralya’da güneş enerjisiyle çalışan Bitcoin madencilik tesisi faaliyete geçti. Türünün ilk güneş enerjili Bitcoin (BTC) madencilik tesisi güney Avustralya’da faaliyete başladı.

ABC News Australia’ya göre, Lumos Digital Mining, Bitcoin’in karbon izini azaltmak amacıyla güneş enerjisini kullanarak yaklaşık beş megavat elektrik üreten tesisi işletiyor.

Avustralya’da Güneş Enerjisiyle Çalışan Bitcoin Madencilik Tesisi Faaliyete Geçti!

Avusrtalya’da Güneş Enerjisiyle Çalışan Madencilik Tesisi

Blockchain madenciliği, şu anda tüm dünyada yoğun tartışmalara konu olan bir konu olan çok fazla enerji kullanır. Blockchain madenciliği için sıfır karbon uygulamalarına geçiş, küresel ısınma sorununu ele almak için dünya çapındaki çabalarla mümkün oldu. Bu kapsamda Avustralya’da bulunan Lumos Digital Mining’in tesislerinde güneş enerjisi kullanmaya başladığı büyük ilgi gördü.

Lumos Digital Mining’den bir temsilci olan Angelo Kondylas’a göre, tesis yılda en az 100 Bitcoin üretme kapasitesine sahip, ancak sayı nihayetinde mevcut elektriğe bağlı olacak.

Ayrıca, üretimi artırmak için gerekirse işletmenin bir noktada şebekeden güç çekebileceğinden bahsedildi. Sanayi şehri Whyalla’da bulunan girişim, aynı zamanda bitcoin madenciliği için güneş enerjisi kullanmak isteyen diğer işletmelere yardım sunmayı da amaçlıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.