Kripto RehberEditörden Seçmeler

Ayı Piyasasına Yatırım Yapmanın Temel İlkeleri Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Portföyünüzü korumak veya büyütmek istiyorsanız, ayı piyasasına nasıl yatırım yapacağınızı anlamak önemlidir. İşte piyasa para kaybederken yatırım yapmak için temel stratejiler ve teknikler bu makalemizde.

Ayı piyasası, piyasa fiyatlarının keskin bir şekilde düştüğü ve piyasa duyarlılığının negatif olduğu ve potansiyel olarak fiyatları daha da aşağı ittiği bir dönemdir.

Ayı piyasasının başlangıcı genellikle varlık fiyatlarında %20’lik bir düşüşle işaretlenir. Bu süre, menkul kıymetin fiyatı en az iki ay boyunca düşmeye devam ettiyse de belirtilir (bu düşüş trendinde fiyatlar %80’e kadar yükselebilir).

Ayı piyasasında fiyatların düşmeyi ne zaman durduracağını tahmin etmek zordur. Yükseliş trendi geri gelene kadar bir dibe ulaşılıp ulaşılmadığını söylemek de zordur.

Yatırımcılar, fiyat nihayet yükselmeden önce düşüşü satın almayı veya düşüşü satın almayı kaçırabilir. Aynı şekilde piyasaya çok hızlı giren yatırımcılar (fiyat dibe vurmadığında) daha da fazla zarara uğrayabilir.

Ancak, bu kayıpları azaltmak için çeşitli adımlar atılabilir. Bir ayı piyasası karşısında bile, bu önlemler yatırımcıların kazanmasına yardım edecektir.

Burada, bir ayı piyasası sırasında portföyünüzün önemli ölçüde değer kaybetmemesini sağlayacak bazı temel stratejileri kısaca belirttik.

Ayı Piyasasına Yatırım Yapmanın Temel İlkeleri

Ayı piyasasında yatırım yapmanıza rehberlik edecek bazı temel ilkeler şu şekildedir:

Doğru Yatırım Tahsisini Ayarlayın

Portföyünüzde doğru yatırım tahsisine sahip olmak, ayı piyasasında sakin kalmanıza yardımcı olacaktır. Bir sepet yapılabilir; hisse senetleri, ETF’ler, tahviller vb. belirli hedefleri karşılayan ve risk toleransınızı karşılayan bir sepete sahiptir. Bunun nedeni, bir ayı piyasası hakkında çok endişeli olmamanızdır.

Potansiyel kayıplarınızdan rahatsızsanız, karşılayabileceğiniz riske göre yatırım yapmadığınızın bir işareti olabilir. İkincisi, boğa piyasalarında daha agresif, ancak ayı piyasalarında muhafazakar yatırım yaptığınızda belirgin olabilir. Söylemeye gerek yok, piyasa hakimiyetine rağmen yatırım planınıza sadık kalın.

Doğru yatırım tahsisini oluşturmanın bir başka yolu da tek bir varlık kullanmaktır. Örneğin, hedefiniz bundan birkaç yıl sonra yatırdığınız parayı kullanmaksa ve aktif olarak yatırım yapıyorsanız, hisse senedi almak ideal olabilir. Ancak hisse senetlerine tam olarak yatırım yapmadan önce, hisse senetlerindeki büyük kazançların aynı zamanda büyük kayıplara da yol açabileceğinin farkına varın.

Sessiz Kalın

Karar verme sürecinde sakin kalmak ve duygularınızı kontrol etmek önemlidir. Bunun nedeni, korku gibi duyguların kötü yatırım kararlarına sebep olabilmesidir. Ekonomik gerilemelere ve diğer beklenmedik durumlara rağmen, piyasanın hala hayatta kalmak için bir yolu olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Küresel ekonomi çökebilir, ancak bunun bir aşama olduğunu anlamalısınız. Ve ekonomi her zaman belirli bir durumda değildir. Bu durumda, piyasa döngüsü de düşüşten yükselişe geçme eğiliminde olacaktır. Bu nedenle, mevcut durum kararınızı etkilememelidir.

İyi Değerler Arayın

Ayı piyasasında farklı hisseler bulabilirsiniz. Bazıları ucuzdur veya açıkça dövülür. Bu, büyük değere sahip ancak çok az veya hiç teklif vermeyen şirketlerden hisse senedi seçiminde bazı zorluklar çıkaracaktır. Çünkü iyi hisse senetlerinin bile iyi sonuç vermediği bir ayı piyasası var.

Piyasadaki bu zayıf performansa rağmen, iyi hisse senetlerinin devalüasyonu iyi bir alım fırsatı sunuyor. Bu nedenle, piyasadan tamamen uzaklaşmak yerine, yavaş yavaş konumunuzu oturtabilirsiniz. Ve bir boğa piyasası olduğunda, muazzam ödüller ve kâr için satış fırsatı olacaktır.

Ayı Piyasasına Yatırım Yapmanın Temel İlkeleri Nelerdir?

Bazı Faydalı Yatırım Stratejileri

Bir ayı piyasasında sermayenizi korumak, kazançlarınızın tadını çıkarmak ve genel olarak kayıpları azaltmak oldukça mümkündür. İkincisi, düşüş trendindeki bir piyasadan yararlanmak için kendinizi doğru bir şekilde konumlandırarak gerçekleşebilir. Aşağıdaki hamleleri uygulayarak bunu yapabileceksiniz.

Düzenli Aralıklarla Satın Alın

Ayı piyasasının sonunda daha fazla para kazanmanızı sağlayacak bir hamle vardır. Bu strateji, düzenli olarak hisse senedi veya varlık satın almaktan oluşur. Bir örnek, iki yıl süren 2007 ayı piyasasıdır. O zamanlar, bazı endeks fonu yatırımcıları varlık satın alma yaklaşımını benimsedi. Ayı piyasasının ne zaman sona ereceğinden emin olmayan bu yatırımcılar spekülasyon yapmaya bırakıldı.

Sonuç olarak, hisse senedi satın almak için kademeli ve daha ucuz bir yaklaşım benimsiyorlar. Yani fiyat yükselmeye başladığında kâr etmeye başlarlar. Bu nedenle, düzenli olarak Bitcoin’e yatırım yapmanızı gerektiren bir yatırım planına sahip olmak en iyisidir. İkincisi, tüm parayı bir kerede yatırmaktan daha fazla kâr sağlayabilir.

Bir Varlığın Geçmiş Performansını Göz önünde Bulundurun

Bir varlığın veya hisse senedinin geçmiş ayı piyasalarındaki geçmiş performansı size çok şey söyleyebilir. İlk olarak, böyle bir varlığın veya piyasa sektörünün piyasanın genel eğilimine dayanıp dayanamayacağını belirlemenizi sağlayacaktır. İkincisi, önceki ayı piyasalarında eklenen veya tutulan hisse senetleri veya sektörler incelenerek belirlenebilir.

Örneğin, altın ve gümüş gibi varlıklar, düşüş trendinde diğer varlıklardan daha iyi performans gösterebilir. Aynı durum gıda stokları gibi savunma stokları için de geçerlidir. İkincisi, genel düşüş eğilimine rağmen sağlık hizmetleri, kamu hizmetleri vb. hala iyi durumda. Departmanlar için geçerlidir.

Öte yandan, güvenilir web sitelerinde yayınlanan finansal verilere bakmakta fayda var. Bu veriler, diğerlerinden daha iyi performans gösteren sektörleri ortaya koyuyor. Bir sonraki adım, uzun vadede iyi performans göstermesi muhtemel olduğundan sektöre sermaye getirmek olacaktır.

Ayi Piyasasi Nedir Scaled

Kısa ve Uzun Vadeli Satışlara Yatırım Yapın

Kısa vadeli ve uzun vadeli satışlar, ayı piyasalarında kayıpların azaltılmasını sağlar. Bu nedenle, ayı piyasasının başladığını düşünüyorsanız ancak piyasaya girmişseniz bu hamleyi uygulamalısınız. Pazarlıklı satışlar için en iyi endeksleri satın almayı içerir.

Ayrıca satış, yüz adet hisseye sahip olma hakkını ifade eden bir opsiyon olarak sınıflandırılabilir. Putun değerlerini kaybetmeden önce belirli bir süre vardır. Ayrıca belli bir fiyatı var. Nasdaq veya S&P 500’de satış satın alarak, endeksin düşmesi yerine satışlarınız artacaktır.

Seçeneklerin değerinin hisse senedinden daha hızlı yükselebileceğini veya düşebileceğini hesaba katmak en iyisidir. Bu durumda, satım sözleşmeniz, ne kadar küçük olursa olsun, satın aldığınız hisse senedindeki kayıpları azaltmanıza yardımcı olabilir. Bu ürünleri pazara satmayı veya vazgeçmeyi seçebilirsiniz. Ancak bu stratejinin riskli olduğunun altını çizmekte fayda var.

Son Sözler

Artık bir ayı piyasasına nasıl yatırım yapacağınızı bildiğinize göre, büyük kayıplardan kaçınmak için portföyünüzü daha iyi koruyabilirsiniz. Portföyünüzü kademeli olarak oluşturmak için düşen fiyat hareketlerinden yararlanabileceksiniz. Bu nedenle, boğa piyasası geri döndüğünde yüksek getiri için bu stratejileri kullanın.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.