Editörden SeçmelerKripto Rehber

Ayı ve Boğa Piyasası Nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yatırım dünyasında, neredeyse her gün piyasa koşullarını tanımlamak için kullanılan “boğa” ve “ayı” terimlerini duyarsınız. Portföyünüzü etkileyen birincil güç piyasa yönü olduğundan, bu terimlerin ne anlama geldiğini ve her bir terimin sizi nasıl etkilediğini tam olarak anlamanız zorunludur. Boğa ve ayı terimleri, borsanın genel performansını, yani değerlerinin artıp artmadığını tanımlamak için kullanılır.

Ayı piyasası ve boğa piyasası terimleri sadece kripto para piyasasında değil tüm finansal piyasalarda kullanılmaktadır. Bu isimler, ayıların ve boğaların kurbanlarına saldırma biçimleri nedeniyle verildi. Boğalar bir saldırı sırasında her şeyi boynuzlarıyla kaldırırken, ayılar avlarını yakalayıp yere atarak etkisiz hale getirir.

Ayı Ve Boğa Piyasası Nedir?

Ayı piyasaları (ayı piyasaları), piyasanın karamsar olduğu ve fiyatların düşüş eğiliminde olduğu zamanlar olduğu söylenir. Ayı piyasasında ana eğilim aşağı yönlüdür. Ayı piyasası ne kadar sürerse sürsün fiyatlar bu dönemde son zirveden %15-20 civarında düşer ve bir süre düşüş trendinde olması bekleniyor. Ayı piyasası sırasında, Bitcoin veya diğer kripto para birimlerine olan istek düşer ve fiyatlar düşmeyi sürdürür. Ayı piyasasının ne kadar süreceği duruma bağlıdır. Bazıları sadece birkaç hafta sürebilirken, diğerleri yıllarca sürebilir. Aslında, döngüsel ayı piyasaları yıllarca sürebilir.

Öte yandan, boğa piyasası (boğa piyasası), ayı piyasasının aksine, o piyasada bir ürüne olan talebin artması, alımların başlaması, ana trendin yükselmesi ve piyasanın artması olarak tanımlanır. , bir süre boyunca keskin bir şekilde yükselir. Ancak, “Borsa hızla yükseliyor, yatırım yapalım.” Gittikçe daha fazla insanın bu şekilde düşündüğünü görüyoruz. Bu gibi zamanlarda yatırımcılar genellikle uzun vadeli yükseliş trendinin devam edeceğine, ancak piyasanın da belirli bir doygunluk noktasına sahip olacağına inanırlar.

Ayı ve boğa piyasalarının süresi, ilgili piyasanın ürün ve çevre koşullarına bağlıdır. Haftalık, aylık ve yıllık dönemler mevcut olmakla birlikte, belirli ürünler için döngüsel ayı ve boğa piyasaları vardır. Ayı ve boğa piyasalarını etkileyen faktörler sadece bu arz-talep dengesi içinde değildir. Yatırımcı psikolojisi, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin farkındalığı, güvenilirliği ve entegrasyonu da ana eğilimlerin yönünü değiştirir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.