Blockchain Haberleri

Bankacılık Devi Blokchain Altyapısını Kullanan İlk Asya Bankası Oldu

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para sektörü ile geleneksel bankacılık işlemleri arasındaki bağlantı giderek artıyor. Özellikle uzun bir süredir ayı piyasasında olan kripto paralardaki çöküle rağmen bankalar blockchain odaklı girişimlerine hız verdi. Şirketler geleneksel bankacılık işlemleri ile blockchain teknolojisini aynı sistemde kullanmaya başladı. Bunlar arasında Singapur merkezli DBS Bank, son hamlesi ile Asya’nın ilk blockchain altyapısını kullanan bankası olmayı başardı.

Onyx Blockchain Altyapısını Kullandı

Onyx Blockchain

Singapur, özellikle blockchain girişimleri ve kripto para adımları ile bu alanda merkez ülke olmak için çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. ABD merkezli bankacılık devi JP Morgan tarafından kullanılan Onyx şimdi de bir Asya merkezli bankada geleneksel bankacılık sistemine entegre edildi. DBS Bank’ın blockchain altyapı desteğini başlatması, Asya’daki bankacılık sektörüne bir yol haritası açmış oldu. Piyasa değerine göre ülkenin en büyük bankası konumunda olan DBS, blockchain tabanlı sabit getirilir ticaret ağı olan Onyx’i başlattı.

Geleneksel Bankacılıkta Blockchain Hamlesi

JP Morgan gibi dev bankaların blockchain teknolojisini geleneksel bankacılık sistemine uyarlamasıyla başlayan çalışmalar sürüyor. DBS Bank’tan gelen bu hamle küresel bankacılık sektörünü de etkiledi. Onyx’i kullanan ilk Asya bankası olan DBS Bank bu sayede sektördeki Goldman Sachs ve BNP Parinbas gibi uluslararası devlerin arasına girmiş oldu. Onyx Digital Assests, sabit getirili piyasalarda kısa vadeli ticaret için dijital varlıkları kullanan bir platformdur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.