Kripto RehberEditörden Seçmeler

BiLira Nedir? BiLira Nasıl Çalışır?

BiLira, dijital ortamda dijital para veya varlık olarak kabul edilen değerlerin alınıp satılması için stabil bir para birimi olarak kullanılmayı amaçlayan Türkiyenin ilk  stabilcoin'idir.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

BiLira, dijital ortamda dijital para veya varlık olarak kabul edilen değerlerin alınıp satılması için stabil bir para birimi olarak kullanılmayı amaçlayan Türkiyenin ilk  stabilcoin’idir.

Bilira Nedir?

BiLira, tıpkı USDT, PAX, TUSD, USDC ve USDS gibi ABD doları ile teminatlandırılmış stabil coinlerin çalışma prensibinde çalışır. BiLira’nın farkı, Türk Lirası ile teminatlandırılmış bir stabilcoin olmasıdır.

Türk Lirası ile desteklenen stabil bir kripto para birimi olarak karşımıza çıkan BiLira, daha önce Geld adında Venmo benzeri P2P payments uygulamasi yapan Sinan Koç ve geçtiğimiz dönemlerde Coinbase’de çalışan Murat Fırat tarafından geçtiğimiz Nisan ayında oluşturuldu.

Bilira Nedir? Bilira Nasıl Çalışır? Nasıl Satın Alınır?

Bilira’nın Tether ile Farkı

1 dolara endeksli olan ip kripto para birimi ile aynı çalışma mantığına sahip olan Bi Lira, değer kaybetme endişesi olmadan kripto para ekosistemine adım atmanıza yardımcı olur. BiLira’nın fiyatı 1 Türk Lirası’dır. Her zaman 1 Türk Lirası karşılığında 1 Bi Lira satın alınabilirken, yine 1 BiLira’yı 1 Türk Lirası karşılığında satarak nakit paraya çevirebilmek mümkündür.  Bi Lira, değer kaybetme riski olmadan kripto para dünyasına adım atmanıza katkıda bulunuyor. Ayrıca KYC/AML kontrolünden geçen herkes BiLira satın alma şansına sahip.

BiLira Nasıl Çalışır?

Her 1 Bi Lira birimi ihraççı şirketin Türk bankaları nezdindeki hesaplarda tutulan Türk Lirası ile destekleniyor. Bankalardaki fonların varlığının kanıtlamak için ihraççı şirket tarafından 3 ayda bir denerim raporu duyurulacak. ERC-20 standartında gelişimi tamamlanan Bi Lira, Ethereum Blockchain’i üzerinde çalışmakta ve Ethereum cüzdanlarında rahatlıkla saklanabilmektedir.

BiLira Nasıl Satın Alınır?

BiLira satın almak için öncelikle bankaya para havale edilmesi gerekmektedir.

Bi Lira satın almanın en basit yolu, Bi Lira.co platformundan satın alma başvurusunda bulunmaktır.

BiLira Satın Alma Süreci :

Bi’Lira hesabınız yoksa, lütfen önce Bi’Lira.co’ya kaydınızı gerçekleştirin ve kimliğinizin doğruluğunu sağlayın. Bi’Lira hesabınıza girişinizi yapın. Bi’Lira satın alma başvurunuzu oluşturun ve havale adresi adımlarını takip edin. Para gönderdikten sonra BiLira’yı cüzdanınızda aktif halde görebilirsiniz. Alternatif olarak, BiLira’yı borsada işlem gören bir borsadan hemen satın alabilirsiniz.

 BiLira İş Sistemi

Banka işlemi onayladıktan sonra dijital varlık gerçekleştirilir ve alıcının Ethereum cüzdanına havale edilir.  Kullanıcı elindeki Bi Lira’yı satmak için Bi Lira’yı çeviri işlemi için cüzdanına gönderir, gönderilen BiLira yok edilir ve toplam arz düşer. Ardından biLira, bankaya kullanıcının parasının havale edildiğine dair bir bildirim mesajı gönderir.

Bir Lira ile bağlantılı olan, Binance ve Okex gibi kripto para borsaları tarafından Türk lirasının desteklenmesi nedeniyle de kullanımını yaygınlaştıracak.

BiLira Satışa Başlayın!

Bi’Lira Coin, Türk Lirası’na sabitlenmiş yerli bir stablecoin olarak oluşturulmuş bir token’dır. Emin Gün Sirer, Alp Ihlamur, Onur Umut, Varol Civil ve bir grup melek yatırımcıdan toplam 250.000 dolar yatırım desteği almıştır.

Bi Lira, Nisan ayındaki başlangıcından bu yana 256.000’den fazla token üretti ve 250.000 dolar’lık yatırımın ardından kripto para borsalarında  piyasaya girmeyi planlıyor. Açıklamaya göre, kullanıcılar 9 Aralık’tan itibaren Coiny kripto para borsasında Türk lirası ve biLira satın alma fırsatı yakalayabilecekler.

BiLira’nın resmi internet sitesine göre üretilen her BiLira için 1 Türk Lirası ipotek ediliyor. Bu teminat, şirketin bankacılık ortakları tarafından güvenli bir ortamda tutuluyor.  Bi Lira’nın sitede kullanacağı ödeme kanalları arasında GarantiBBVA, Vakıfbank, Fibabanka ve Türk bankaları da yerini almış bulunmakta.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.