Borsa HaberleriEditörden SeçmelerHaberler

Binance Güvenilir mi? Binance Detaylı İnceleme!

Binance, Malta merkezli kripto para borsası, kullanıcıların 540'tan fazla bireysel kriptodan kriptoya erişimi olduğu için genellikle günlük ticaret hacimleri için en büyük platformlardan biri olarak kabul edilir.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ayrıca, borsa artık gerçek dünya itibari para birimi aracılığıyla para yatırma ve çekme kapsamını genişletirken, platformun yalnızca büyümeye devam etmesi muhtemeldir.

Kripto para yatırım ihtiyaçlarınız için Binance’e katılmayı düşünüyorsanız , önce kapsamlı incelememizi mutlaka okuyun. Binance, dünyanın en hızlı büyüyen borsalarından biridir. Ayrıca, kullanıcıların paralarını kaybetme korkusu olmadan paralarını takas etmeye teşvik edildiği en güvenli borsalardan biri olarak kabul edilir. CoinNewsTR olarak Binance inceleme yazımızı sizler için hazırladık gelin birlikte inceleyelim…

Binance Nedir?

Binance, 2017 yılında Changpeng Zhao tarafından Çin’de kuruldu, ancak 2018 itibariyle 50’den fazla ülkede ofisleri bulunuyor. Şirketin misyonu, daha fazla insanın kripto para birimlerini kullanabilmesi ve avantajlarından yararlanabilmesi için kripto para birimlerini daha erişilebilir hale getirme misyonudur.

Şirket, Binance’in ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olmasının ardından yönetim kuruluna katılan Vitalik Buterin ve Jay Chou gibi yüksek profilli ortakları kendine çekti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Güvenilir Kripto Para Borsası Nasıl Seçilir?

Binance Nasıl Çalışır?
Binance Nasıl Çalışır?

Binance Nasıl Çalışır?

En temel haliyle Binance, Bitcoin ve Ethereum gibi dijital para birimlerini satın almanıza, satmanıza ve ticaret yapmanıza olanak tanır. Size platformun nasıl çalıştığına dair kuş bakışı bir bakış açısı sunmak için, başlamak için tipik olarak izlemeniz gereken ana adımları açıkladık.

1. Adım: Binance Hesap Açma

Binance ana sayfasına gidin ve bir hesap açın. Yalnızca kripto para birimleri kullanarak para yatırmayı ve çekmeyi planlıyorsanız, yalnızca bir e-posta adresi sağlamanız gerekir.

2. Adım: İki faktörlü kimlik doğrulamayı ayarlayın

Hesabınızı güvenceye almak için Binance sizden iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) kurmanızı isteyecektir Bu, telefonunuza Google Authenticator gibi bir uygulama yüklemeniz gerekeceği anlamına gelir. Ardından, her oturum açmak veya para çekme talebi gibi önemli hesap işlevlerini gerçekleştirmek istediğinizde, yalnızca telefonunuzda bulunabilecek benzersiz bir kod girmeniz gerekir .

3. Adım: Binance Para Yatırma

Belirli sayıda ülke artık para yatırmak için bir kredi kartı veya banka hesabı kullanabilse de, bir kripto para birimi ile para yatırmak istediğinizi varsayıyoruz.

İtibari para yatırmak keşfetmek istediğiniz bir şeyse, hesabınızın ‘Fonlar’ bölümüne gitmeniz ve (varsa) ekrandaki talimatları izlemeniz gerekir.

Bununla birlikte, para yatırma sayfasında, desteklenen uzun para listesinde gezinmeniz ve Binance’e yatırmak istediğiniz paraya tıklamanız gerekir. Bu adresi Coinbase gibi başka bir platformda satın aldığınız parayı göndermek için kullanabilirsiniz .

Size verilen benzersiz cüzdan adresini kopyalayın ve bunu özel cüzdanınızdan para aktarmak için kullanın.

Binance borsasından işlem yapmak için “Binance Kripto Para Yatırma Nasıl Yapılır?” makalemize göz atabilirsiniz.

4. Adım: Binance Ticaret

Genellikle 10-20 dakikadan fazla sürmeyen kripto para yatırma işleminiz kredilendirildikten sonra, işlem yapmaya hazırsınız demektir. Ekranın üst kısmındaki ‘Takas’ düğmesinin üzerine gelin ve ‘Temel’ veya ‘Gelişmiş’ işlem platformunu isteyip istemediğinizi seçin. Yeni başlıyorsanız, ilkiyle devam edin.

Artık 540’tan fazla bireysel işlem çiftine erişiminiz var. Satın almak istediğiniz jeton, yatırdığınız kripto para birimiyle doğrudan eşlenmemişse, ek bir işlem yapmanız gerekir.

Örneğin, Bitcoin Cash ile para yatırdıysanız, ancak Bitcoin Cash ile eşlenmemiş daha küçük bir ERC-20 jetonu satın almak istiyorsanız, önce bunu Bitcoin veya Ethereum ile değiştirmeniz gerekebilir.

Alım satımınızı tamamladığınızda, yeni satın aldığınız coin artık Binance hesabınızda olacak. Binance hesabınızda tutabilir veya harici bir cüzdana çekebilirsiniz.

Binance ayrıca, hesabınızı bir dizi Crypto Trading botuna bağlamanıza ve sizin adınıza ticaret yapmalarına, stratejinizi otomatikleştirmenize ve umarım botun işlemlerinden kazanç sağlamanıza izin veren bir API sunar.

Artık Binance’in nasıl çalıştığını öğrendiğinize göre, platformun hangi kripto para birimlerini desteklediğini keşfedelim.

Binance Desteklenen Kripto Paralar
Binance Desteklenen Kripto Paralar

Binance Hangi Kripto Para Birimlerini Destekler?

Daha önce de belirttiğimiz gibi, hevesli kripto para tüccarları için ana cazibe merkezlerinden biri, platformun en büyük desteklenen para listelerinden birine sahip olmasıdır. Ana oyuncular – özellikle Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin ve EOS elbette desteklenirken, Binance ayrıca çok daha küçük, düşük değerli tokenler için de kapsamlı bir havuz diyebiliriz.

Binance’de bulunan her bir işlem çiftini tek tek listelemek yerine, yazı yazılırken platformda alınıp satılabilen 164 ayrı kripto para birimini listeledik.

Seçtiğiniz kripto paraya karşı hangi çiftlerin mevcut olduğunu görmek istiyorsanız, bunu CoinMarketCap’te görüntüleyebilirsiniz .

Binance’de İşlem Yapmanın Maliyeti Ne Kadardır?

Binance bir yapıcı/alıcı ücret yapısı sunsa da, ödeyeceğiniz standart işlem ücreti %0,1’dir. Bu, bir madeni para alıp sattığınız her seferde ücretlendirilecektir. Bir piyasa alıcısıysanız  yani platformda zaten mevcut olan likiditeyi kullanırsanız, 30 günlük bir süre içinde 500 BTC’den (veya kripto para birimi eşdeğerinden) fazla alım satım yaparsanız bunu %0,09’a kadar düşürebilirsiniz.

Piyasa alıcıları için mevcut en düşük ücret %0.04’tür, ancak bir ayda en az 150.000 BTC ile işlem yapmanız gerekir.

Yelpazenin diğer ucunda, platforma likidite sağlayan piyasa yapıcılar da %0,1’lik bir başlangıç ​​ücreti alıyor. Bununla birlikte, ayda 150.000 BTC’den fazla olan işlemler için bu, %0.02’ye kadar düşürülebilir.

Ne kadar alım satım yaptığınızdan bağımsız olarak Binance tarafından alınan ücretler, kripto para birimi değişimi alanında mevcut olan en düşük ücretlerden bazılarıdır. Daha da iyi bir haberde, Binance Coin’i elinizde tutarak bu ücretleri daha da düşürme fırsatınız var.

Binance Coin
Binance Coin

Binance Coin ile İndirimli İşlem Ücretleri

Platformun yerel Binance Coin‘inde bir bakiyeniz varsa, işlem ücretlerinizi ödemek için bunu kullanabilirsiniz. Bunu yaparken, size %25’lik bir indirim teklif edilecektir. Böylece, %0,1’lik standart işlem ücretiniz %0,075’e düşürülür.

Binance Coin aracılığıyla sağlanan indirimli ücretler zamanla azalacaktır. Bu daha önce %50 iken, bir sonraki indirim indirimi %12,5’e indirecektir.

Binance’de Kimler Ticaret Yapabilir?

Binance, geleneksel olarak tüm ulus devletlerden kullanıcıları kabul eden küresel bir kripto para borsasıdır. Bunun ana nedeni, kullanıcıların kriptodan kriptoya ürün ticareti yapması ve bu nedenle düzenlemelerin biraz belirsiz olmasıdır. Bu, özellikle yeni kullanıcıların başlamak için yalnızca bir e-posta adresi sağlamaları gerektiğini düşündüğünüzde geçerlidir.

Ancak platform kısa süre önce ABD pasaportu sahiplerinin borsasını kullanmasını kısıtlayacağını duyurdu . Bunun ana nedeni, Binance’in ABD vatandaşları için tüm düzenleyici gerekliliklere uyan özel bir borsa başlatmayı istemesidir. Bu nedenle, ABD’den iseniz ve Binance kullanmak istiyorsanız, büyük olasılıkla yerel borsa başlatılana kadar beklemeniz gerekecek.

Binance Güvenilir Mi
Binance Güvenilir Mi

Binance Güvenilir mi?

Binance, yatırımcılar için yüksek getiri potansiyeli sunan bir kripto para borsasıdır. Bu, büyük ölçüde sağladığı düşük ücretler ve hızlı işlemlerden kaynaklanmaktadır. Binance ayrıca, kullanıcıların hesaplarının saldırıya uğraması veya fonlarının çalınması konusunda endişelenmeden ticaret yapmalarına olanak tanıyan güvenlik özellikleriyle de bilinir.

Binance borsası inceleme harika bir yıl geçirdi, ancak tüm özelliklerini öğrenmek veya anlamak kolay değil. Borsanın en kafa karıştıran yönlerinden biri Güvenilir mi? Anında para çekmenin yanı sıra “garantili güvenlik” sunan özellik.

Bu makale Binance Güvenilir mi? Binance borsası inceleme aslında anlamı ve gerçek hayatta nasıl çalıştığı. Ayrıca Binance’in Anında Para Çekme gibi benzer özellikler sunan diğer borsalarla ilgili bazı gerçekleri de içerecek.

Binance’in müşteri hizmetlerinin istek ve şikayetlere yanıt vermede yavaş olduğu birçok durum olmuştur. Bu durum bazı kişilerin Binance’in Güvenilir mi olmadığını iddia etmesine neden oldu.

Bu, Binance’in müşteri hizmetleri nedeniyle ilk kez eleştirilmesi değil. Aslında, genellikle kripto topluluğundaki birçok şikayetin hedefi olurlar.

Binance Tükiye

Binance Türkiye, Türk lirası, İngiliz sterlini ve ABD doları ticaret çiftleri sunan bir kripto para borsasıdır.Binance Türkiye, Türkiye’de faaliyet Binance borsası rehberi gösteren bir borsadır. Bu, genellikle Binance’in Türkçe versiyonu olarak anılan çevrimiçi bir borsadır. Şirket, 2013 yılında bir grup blockchain meraklısı tarafından kuruldu ve şu anda Türkiye’nin en büyük kripto para borsası haline geldi.Genellikle Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve daha fazlasıyla ticaret yapmak için kullanılır.

Bu platformda şirketler, İlk Para Teklifleri (ICO’lar) aracılığıyla fon toplayabilir, menkul kıymet ticareti yapabilir ve para toplayabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

11 Yorum

  1. Merhaba, en yeni güncellemeleri almak için bu bloga abone olmak istiyorum, bu yüzden nerede yapabilirim
    lütfen yardım edin.

  2. Binance’de 84tl param kaldı ne coin alabiliyorum nede çekebiliyrum yardımcı olur musunuz?

  3. Kripto para borsalarının en güvenilirleri Coinbase ve Binance’dir. Bunlarda da sıkıntı yaşanıyorsa bu piyasadan uzak durmak lazım.

  4. Binance kadar güvenilir borsa yok. paribu gibi yerler kripto para yükseldiğinde yoğunluk vs diyip işlem yaptırmıyor. Bunun adı doladırıcılıktır kimse kusura bakmasın. Türk borsası olarak da BTCturk bence en iyisi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.