Haberler

Binance CEO’su: FTX Çöküşü 2008’deki Mali Kriz Gibi Olabilir

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İşlem hacmine göre en büyük kripto para borsası Binance CEO’u Changpeng Zhao kripto para dündemine dair açıklamalarda bulundu. Kripto para topluluğunda kısaca CZ ismiyle bilinen Binance kurucusu, FTX borsasının iflas başvurusunu yorumladı. Kripto para endüstrisinin temsilcilerinden CZ, yaşanan mali çöküş ortamını 2008 yılındaki mali krize benzetti. Ünlü CEO, bu çöküşün kademeli olarak diğer kripto para projelerini de olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Kripto Sektörünün Başı Derde Girebilir

Binance Ftx Yorum

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği isimlerden CZ, mevcut kriz ortamını yorumladı. Endonezya’da düzenlenen bir konferansa katılan Binance kurucusu, FTX borsasın çöküş 2008 yılındaki mali kriz ortamıyla paralellik gösterdiğini söyledi. CZ ayrıca kripto para sektörünün bu çöküşün ardından bazı olumsuz durumlarla uğraşmak zorunda kalacağına vurgu yaptı. Ünlü isim, birkaç kripto para projesinin FTX’in iflasıyla birlikte çıkmaza girebileceğine dikkat çekti. Bilindiği üzere FTX kurtarma paketi arayışının sonuçsuz kalması yüzünden borsa CEO’su Sam Bankman-Fried bölüm 11 iflas başvurusunda bulundu.

FTX Çöküşü Lehman Brothers’a Benzetildi

FTX borsasının kaderi, 2008 yılında patlak veren mali krizde tetikleyici olan Lehman Brothers’ın batmasına benzetildi. Bilindiği üzere Lehman Brothers yatırım bankası, FTX gibi ilk görüşte asla iflas etmeyecek kadar büyük bir yatırım bankasıydı. Ancak subprime mortgage krizinin 2008 yılında patlak vermesinin ardından Lehman Brothers iflas etmiş ve akabinde büyük mali kriz yaşanmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.