HaberlerAltcoin HaberleriEditörden SeçmelerKripto Rehber

Binance Coin (BNB) Nedir ? BNB Coin İyi Bir Yatırım Mıdır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Binance Coin (BNB), Binance kripto para borsasında alım-satım işlemlerinizi gerçekleştirmek için kullanılan alternatif bir kripto para birimidir. Binance Borsası, Ocak 2018 itibariyle saniyede 1,4 milyondan fazla işlemi daha kolay hale getiren ve dünyanın  kabul edilen en büyük kripto para borsasıdır.

Binance Coin kullanıcıları, teşvik olarak Binance Exchange’deki işlem ücretlerinde indirim alır. BNB ayrıca Bitcoin, Ethereum, Cardano gibi diğer coinler ile takas edilebilir.

Binance Coin, piyasaya çıktığı zaman tarih Temmuz 2017’yi gösteriyordu ve başlangıçta ERC-20 tokeni ile Ethereum blok zinciri üzerinde çalışıyordu ve Binance’in kendi blok zinciri olan Binance Zinciri’nin yerel para birimi haline gelmeden önce bu şekilde planlanmıştı.

Binance Coin’in Kullanım Alanları

Gelişmekte olan diğer kripto para birimleri gibi Binance Coin de Binance borsasının ötesine geçen çeşitli kullanımlar sunar.

Alım Satım: Binance Coin, borsa tarafından belirlenen belirli engellere bağlı olarak farklı borsalarda diğer kripto para birimleri ile takas edilebilir.

Binance Exchange’deki işlem ücretleri: BNB, Binance Exchange’deki işlemler için ödeme yapmak için kullanılabilir ve kullanıcılara bunu yaptıkları için indirim de verilir.

Kredi kartı ödemeleri: BNB, Crypto.com’da kripto kredi kartı faturalarının ödeme şekli olabilir.

Ödeme işleme: Yatırımcılar, BNB’yi müşteriler için bir ödeme aracı şeklinde sunarak ödemelerde alternatif sunabilir.

Seyahat düzenlemelerinin rezervasyonu: BNB, belirli web sitelerinde uçuş ve otel gibi rezervasyonlar yapmak için farklı imkanlar sunar.

Eğlence: Sanal hediyeler almak, piyango bileti almak gibi farklı bir sürü eğlence sektöründe geçerli olan BNB ile birçok fırsata kolayca ulaşabilirsiniz.

Yatırım: Birkaç platform dahilinde mümkün olan fırsatlardan bir taneside yatırım. Yatırımcıların Binance Coin aracılığı ile hisse senetlerine, ETF’lere ve başka varlıklara yatırım yapma imkanı bulunmaktadır.

Krediler ve transferler: BNB, belirli platformlarda teminat olarak krediler için kullanılabilir. Ayrıca, kullanıcıların Binance Coin aracılığıyla faturaları bölüşmesine ve arkadaşlarına ve ailesine ödeme yapmasına olanak tanıyan uygulamalar da var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Güvenilir Kripto Para Borsası Nasıl Seçilir?

Binance Coin: İlk Madeni Para Arzı

Binance Coin, Temmuz 2017’de bir ilk madeni para arzı (ICO) ile piyasaya giriş yaptı. ICO’nun bir üyesi olarak BNB tokenleri, melek yatırımcılar ve Binance kurucu ekibi de dahil olmak üzere çeşitli katılımcılar arasında dağıtıldı.

BNB tokenlerinin başlangıçta nasıl dağıtıldığına dair kısa bir döküm:

Kurucu ekip: %40 (80 milyon BNB)

Melek yatırımcılar: %10 (20 milyon BNB)

Kamu satışı: %50 (100 milyon BNB)

Halka açık satışa sunulan 100 milyon BNB tokeninin tamamı, ICO sırasında token başına 15 sentten satıldı. Bu nedenle Binance, bitcoin ve ethereumda toplam 15 milyon ABD doları topladı.

Toplanan 15 milyon doların %35’i Binance platformunu ve değişim sistemini yükseltmek için ayrıldı; %50 Binance marka bilinci oluşturma, pazarlama ve yeni yenilikçilerin eğitimi için ayrıldı. Kalan %15’lik kısım ise herhangi bir acil durum veya benzeri görülmemiş durumlarda yedek olarak kullanılmıştır.

Binance teknik incelemesinde belirtildiği gibi, Binance her üç ayda bir kârının %20’sini Binance Coin’leri geri almak ve yakmak için kullanır ve onları tamamen yok eder. Binance, sonuncusu 17 Ekim 2020’deki 13. üç aylık yakma işlemi olmak üzere sürekli olarak üç ayda bir yakma gerçekleştirdi.

Binance, toplam arzın %50’sini oluşturan 100 milyon Binance tokenini geri alıp yok edene kadar üç ayda bir yakmaya devam edecek. Uygulama, Binance Coin arzının sınırlı kalmasını sağlayarak onu kıt ve daha değerli hale getiriyor.

BNB Coin Ne için Kullanılır?

Binance borsasının ötesinde, Binance Coin’in aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli kullanımları vardır:

  • Kredi kartı ödemeleri
  • Seyahat düzenlemeleri için ödeme
  • Sanal hediyeler satın almak
  • İşlem ödemeleri
  • Yatırım yapmak
  • Kredi ve transferler
  • Hayır kurumlarına bağış

Binance Coin’i Kim Kurdu?

2 Çinli girişimci olan Changpeng Zhao ve He Yi tarafından kurulmuştur.

Changpeng Zhao:  Binance’in kurucusu ve CEO’sudur. 2001 yılında Bloomberg’de ticaret kitabı vadeli işlemleri başkanı olarak çalıştı ve Fusion Systems’ın ortağı oldu. 2013’ten beri Zhao, kripto varlıkları ve blok zinciri teknolojisi ile ilgilenmektedir. Blockchain’de Geliştirme Başkanı oldu ve 2017’de resmi olarak Binance’i başlattı.

He Yi: Binance’in Kurucu Ortağı ve Pazarlama Direktörü. China Travel TV’de eski bir TV sunucusu ve sunucusu. 2014 yılında Yi, Çin’de büyük bir fiat-kripto borsası olan OKCoin’i kurdu. Ardından 2017’de Yi, Binance’i başlatmak için Zhao’ya katıldı.

Binance Coin’i Benzersiz Kılan Nedir?

Binance’in en büyük rekabet avantajı, geliştirme dürtüsüdür. Binance, ABD’de neredeyse çeşitlendirilmiş bir endüstriyel şirket gibi görünen (yani 3M veya GE) pek çok farklı çalışma alanına dönüştü. Binance, neredeyse büyük bir küresel banka ile aynı nitelikte ticaret, kripto türevleri, kredi kartları vb.

Binance ayrıca, başkalarına kendi tokenlerini nasıl çıkaracakları konusunda tavsiyelerde bulunabilecek proje ekiplerine de sahiptir. Örneğin; FC Barcelona, Chiliz Zincirinde bir token başlatıyor ve bu tokenin oluşturulmasına Binance yardım ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.