Metaverse HaberleriKripto Rehber

Binance Coin

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu makalemizde dünyanın en büyük kripto para borsası Binance‘nin yerel kripto para birimi olan Binance Coin (BNB) sorularına rehber olmaya çalışacağız.

Binance Coin Nedir?

Binance Coin (BNB), Binance kripto para borsasının oluşturduğu bir kripto para birimidir. Binance Coin (BNB) ilk olarak ERC-20 tabanlı bir kripto para birimi olarak piyasaya sürüldü, ancak şirket sonunda kendi blok zincirini geliştirdi ve BEP2 tabanlı bir altyapıya geçti. BEP2 jetonları, mevcut ERC20 jetonlarının yakılmasıyla oluşturulur.

Hacimce dünyanın önde gelen borsalarından biri olan Binance, borsa hacmi ve gerçek para değeri ile ilgili olarak Binance Coin (BNB) kripto para biriminin hacminde önemli bir artış gördü.

Bnb Coin Nasıl Çalışır?
Bnb Coin Nasıl Çalışır?

Binance Coin (BNB) Nasıl Çalışır?

Piyasada 155.536.713 BNB bulunmaktadır. Binance, yıllık kârının %20’sini Binance Coin’e (BNB) yatırır ve elde ettiği BNB tokenlerini yakar. Piyasada kalan 100.000.000 BNB ile bu işlem devam eder. Bu işlemin amacı Binance Coin (BNB) piyasasının şişmesini önlemek. Binance, en son teknik inceleme güncellemesinde, kârın %20’si olan BNB alacakları öğesini, kâr yüzdesi ile alacaklar olarak değiştirdi.

Binance borsasında Binance Coin (BNB), kripto para birimleri satın almak ve satmak için kullanılabilir.

Binance borsasında yapılan alım/satım işlemlerinden elde edilen komisyon Binance Coin (BNB) ile ödenebilir. Binance, Binance Coin (BNB) ile yapılan ödemelerde ilk yıl %50, ikinci yıl %25, üçüncü yıl yüzde 12,5 ve dördüncü yıl yüzde 6,75 indirim sunuyor. Seviyeler, bir kullanıcının sahip olduğu BNB miktarına ve oluşturdukları toplam hacme göre atanır.

BNB Ne Zaman Çıktı?

BNB Coin, 26 Haziran 2017 ile 3 Temmuz 2017 tarihleri ​​arasında gerçekleşen bir ICO’nun ardından kripto para piyasasına giriş yaptı.

Binance Coin (BNB) Sahibi Kimdir?

Kripto para birimlerinin genellikle sahipleri yoktur dersek yanılmış olmayız. Ayrıca, kripto para birimleri belirli bir yargı yetkisine bağlı değildir. BNB’nin yapısına baktığımızda merkezi olmayan (DeFi) olduğunu gözlemleyebiliriz.

BNB, elbette Binance borsasının kripto para birimidir. Ancak, BNB’nin belirli bir ülke veya kişiyle bağlantılı olduğu sonucuna varmak zordur. Binance Coin’in Binance’in mülkü olduğunu bile iddia edemeyiz. BNB, merkezi olmadığı için herhangi bir kişi, ülke veya kuruma yönelik değildir. Bu basitçe, gelişimine Binance borsası tarafından yardım edilen bir kripto para birimidir.

BNB Coin Avantajları Nelerdir?

BNB Coin, Binance’e ait bir kripto para birimi girişimi olduğu için Binance’de kullanıldığında çeşitli avantajlara sahiptir.

İlk fayda, Binance borsasında kripto para işlemleri için komisyon ücreti ödemek için BNB kullanabilmenizdir.

Peki, BNB ile komisyon ödemenin faydaları nelerdir?

Borsadan yapılan açıklamaya göre, BNB kullanılarak yapılan komisyon ödemeleri Binance’in beşinci yılına kadar iskonto edilecek. Binance’in 2017’de kurulduğu gerçeği göz önüne alındığında, yalnızca sınırlı bir zamanımız var. Binance üç yıldır piyasada ve BNB ile yapılan komisyon ödemelerinde yüzde 12,5 indirim alabilirsiniz. Dördüncü yılda ise oran yüzde 6,75’e geriliyor. BNB ile yapılan komisyon ödemelerinde beşinci yıldan sonra indirim yapılmayacaktır.

BNB kullanmanın bir başka avantajı da Binance Launchpad token satışlarında kullanılabilmesidir.

Bnb Coin Kaç Dolar?
Bnb Coin Kaç Dolar?

Binance Coin (BNB) Kaç Dolar?

Binance Coin (BNB), daha önce belirttiğimiz gibi 26 Haziran ile 3 Temmuz 2017 arasında gerçekleşen bir ICO (İlk Para Teklifi) aracılığıyla kullanıma sunuldu. İlk sürümde 100.000.000 BNB dağıtıldı. 1 BNB, ilk piyasaya sürüldüğünde yaklaşık 0,11 ABD Doları değerindeydi, ancak şu anda gerçek parayla çok daha değerli. Fiyatı gerçek zamanlı olarak takip etmek istiyorsanız, BNB Fiyatı sayfamızı ziyaret edin.

[cryptocurrency_widget type=”calculator” template=”basic” color=”default” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

 

[cryptocurrency_widget type=”calculator” template=”basic” color=”default” api=”cryptocompare.com” realtime=”true”]

675 dolar ile 2019’daki tanıtımından bu yana en yüksek değerine ulaştı. Mevcut piyasa değeri 61,840,414,130 USD. Piyasa değerine göre, en değerli 4.kripto para birimidir.

Bnb Coin Nereden Satın Alınır?
Bnb Coin Nereden Satın Alınır?

Binance Coin (BNB) Nereden Satın Alınır?

BNB Coin sadece Binance borsasından değil, farklı borsalarda da listelenir. KuCoin, HitBTC, Bithumb,, Poloniex ve FTX bunlardandır.

Binance kripto borsasından kredi/banka kartı, EFT/havale gibi yöntemler aracılığıyla BNB satın alabilirsiniz. Bu kripto para biriminin sunulduğu farklı borsalardan da BNB temin edebilirsiniz.

Binance üzerinden BNB satın almak için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

  1. Binance hesabınıza giriş sağlayın.
  2. Yatırım yapmak istediğiniz miktara göre hesabınıza bakiye yükleyin. Bunun için TrBinance hesabı veya kredi kartınızı kullanabilirsiniz.
  3. Dilerseniz USDT’yi seçebilirsiniz. Bu, 1 Amerikan Doları’na eşit stabil bir kripto paradır. Önce USDT alıp fiyatı düşünce BNB satın almayı tercih edebilirsiniz.
  4. Alım esnasında karşınıza piyasa emri ve limit emri gibi seçenekler çıkacaktır. Piyasa emrine tıklarsanız işleminiz gerçekleşir. Limit emri, siz hangi fiyattan almak istiyorsanız ona göre gerçekleşir. Mesela BNB şu an 350 dolar diyelim. Fakat siz, 300 dolara düşeceğini ve daha sonra yeniden yükseleceğini tahmin ediyorsunuz. Limit emrini ayarlarken alım fiyatı kısmına 300 dolar yazarsınız. Toplam USDT miktarını girer ve emrinizi hazır hâle getirirsiniz.

Binance borsasına kripto para yatırmak için “Binance Kripto Para Yatırma Nasıl Yapılır?” rehberimize bakabilirsiniz.

Binance Coin (BNB) Madenciliği Nasıl Yapılır?

Bu kripto para türünün madenciliği yapılmaz. Tüm BNB miktarını Binance borsası belirler. Piyasadaki bütün BNB’ler projenin başında Binance tarafından üretilmiştir. yarısı halka satılmış durumdadır.

Binance Blockchain’de BFT (Bizans Hata Toleransı) mutabakat mekanizması kullanılır. Bu yüzden BNB madenciliği PoW (iş ispatı) ile çalışan kripto paralar gibi gerçekleştirilemez.

Fakat blokları doğrulayıp ağın güvenliğini sağlayarak kazanç elde eden bazı doğrulayıcılar vardır.

Binance Coin (BNB) Coin Yorum

Binance Coin ile ilgili yorumlar Kripto para piyasalarında bir madeni paranın yorumlanması yani gerekli fiyat projeksiyonlarının üretilebilmesi için belirli parametrelerin analiz edilmesi gerekmektedir. Özellikle teknik analize, ekibe ve bu ekibin üzerinde çalıştığı projelere bakmak önemlidir. Ayrıca, piyasanın arz ve talep seviyelerini tahmin etmek çok önemlidir.

Elbette, açıklamalar yaparken bunların yalnızca varsayımlar olduğunu ve hiçbir şeyi garanti etmediğini unutmamak önemlidir. Son derece riskli olan bitcoin piyasasına yatırım yaparken çok dikkatli olmak gerekir.

Kripto Paranın Düşmesine veya Yükselmesine Neden Olan Nedir? Diye soran kullanıcılara şu şekilde cevap verebiliriz: Bir kripto paranın değeri mutlaka yükselmek veya düşmek zorunda değildir. Ancak hem alıcılar hem de satıcılar için pazar doygunluk noktaları vardır. Başka bir deyişle, bu piyasanın arz-talep dengesini belirler. Gerçekten de bu aşırı alım ve satım seviyeleri, RSI göstergesini kullanmamızın en temel nedenlerinden biridir. Her şey onları bu değerleri görmekle ilgilidir.

Ticaret yapan kişiler, doyum noktalarına ulaştıklarında bu şekilde anlaşmalar açarlar. Bu düşüncelerden yola çıkarak şunları güvenle söyleyebiliriz. Bu kripto paraların değeri artma veya düşme özelliğine sahiptir. Bu oldukça yaygın bir para birimidir ve ne zaman yükseleceğinin veya düşeceğinin garantisi yoktur.

Binance Coin (BNB) Geleceği

Tabii ki, BNB Coin geleceğine ilişkin herhangi bir kesin tahminde bulunmak için erken olur. Ancak Binance Akıllı Zincir ağı üzerinde çalıştığı için BNB son günlerde yükselişe geçmiştir.

Binance Akıllı Zincir, Ethereum ağındaki yüksek komisyon ücretlerinin kripto para kullanıcılarını benimsemeye başlaması sonucu oluşturuldu. Bu kullanım sonucunda BNB fiyatının arttığını söyleyebiliriz. Akılda tutulması gereken bir diğer şey de Binance Coin projesinin, işlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’e bağlı olmasıdır. Binance kripto para borsası için faydalı gelişmeler sergilediği için BNB fiyatlandırmasını olumlu etkiliyor.

[cryptocurrency_widget type=”comparison” template=”basic” color=”grey” assets=”BTC~USD,BNB~USD” fields=”asset,change_abs_24h,change_pct_24h,total_volume_24h_to,supply,market_cap,last_market,chart” api=”cryptocompare.com” realtime=”true” animation=”pulse” markups=”{name},{name},{name},{name}” urls=”/crypto/{symbol_from}/{symbol_to},/crypto/{symbol_from}/{symbol_to},/crypto/{symbol_from}/{symbol_to},/crypto/{symbol_from}/{symbol_to}” period=”24h”]
Binance Coin (Bnb) Yıllara Göre Fiyat Tahmini
Binance Coin (Bnb) Yıllara Göre Fiyat Tahmini

 

Binance Coin (BNB) Yıllara Göre Fiyat Tahmini

2022 BNB Coin Fiyat Tahmini

2022’ye gelindiğinde ciddi bir fiyat artışı bekleniyor. Her seviyenin ötesinde muazzam bir büyüme olduğunu keşfedeceksiniz. Bu yıl, para birimi 774,63 $ olan en yüksek hedefine ulaşması bekleniyor Kripto para bu hedefe gelirse büyük bir kâr elde edebilirsiniz.

2023 BNB Coin Fiyat Tahmini

2023 yılı, bu kripto paranın en çok büyüyeceği ve muazzam bir gelişme potansiyeline sahip olması bekleniyor. Ayrıca, fiyat söz konusu olduğunda, bu para biriminin bu yıl için öngörülen fiyat tahmini ise  1.147.53  dolar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.