Haberler

Binance vs. Coinbase: Hangi Kripto Para Borsası Size Uygun?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Binance ve Coinbase, işlerine oldukça farklı yaklaşımlar getiren iki kripto para borsasıdır. Coinbase, kullanıcı dostu bir arayüze ve sınırlı bir dizi işlem seçeneğine sahip ABD merkezli bir kripto para borsasıdır. Binance, yüksek bir öğrenme eğrisine sahiptir, uzman kullanıcılara hitap eder ve uluslararası tüccarlara yüzlerce para birimi alım satım olanağı sağlar.

Kullanımı Coinbase kadar basit olmasa da Binance arayüzü kullanıcı dostudur. Ticaret deneyimine göre özelleştirilmiş üç katmanı vardır. Binance.US, daha az seçenek ve daha yüksek ücretlerle daha az sağlam bir sürümdür. Ancak Coinbase’in fahiş maliyetleriyle karşılaştırıldığında Binance’in ucuz maliyeti rakipsiz.

Hangisini Borsayı Seçmelisiniz: Binance veya Coinbase?

Binance ve Coinbase’de çeşitli işlem türleri, kabul edilen fiat para birimleri ve ticaret için erişilebilir altcoinler için genel fiyatları karşılaştırdık. Ayrıca web ve mobil uygulama kullanılabilirliğini, güvenlik standartlarını, öne çıkan özellikleri ve müşteri hizmetlerini de inceledik.

Artı ve Eksileriyle Binance

  • Ticaret için 500’den fazla kripto para birimi; kullanmak için en uygun maliyetli platformlardan biri; çok çeşitli işlem türleri bulunur.
  • Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Binance Cons Müşterileri, Binance platformunu veya Binance’i kullanamaz.
  • Deneyimli kullanıcılar bile Amerika Birleşik Devletleri’nde para dönüştürmeyi zor bulabilir.
  • Yerleşik bir dijital cüzdan yoktur

Artı ve Ekslieriyle Coinbase

  • Kripto para birimi elde etmek için birden fazla seçeneği olan ve son derece kullanıcı dostu platformdur. ABD düzenleyicileri tarafından iyi bilinir ve güvenilir.
  • İşlem ücretleri ve ödeme yöntemleri pahalıdır; yetenekli tüccarlar için sofistike seçenekler sınırlıdır; ve işlem türleri diğer platformlara göre daha azdır.
Bir Bakışta: Binance Ve Coinbase
Bir Bakışta: Binance Ve Coinbase

Bir Bakışta: Binance ve Coinbase

Kripto Para Borsaları Binance Coinbase
Başlıca Özellikleri Düşük ücretler, kapsamlı grafik seçenekleri ve yüzlerce kripto para birimi Temel işlemler, dijital cüzdan ve PayPal’a para çekme imkanı sunan sezgisel, başlangıç dostu platform
Ücretler % 0,02 ila % 0,10 satın alma ve takas ücretleri, banka kartı satın alımları için % 3 ila % 4,5, ücretsiz Tek Euro Ödeme Alanı (SEPA) transferi veya ABD banka havalesi başına 15 ABD doları İşlem başına % 0,50, kredi kartı alımları için % 3,99, Coinbase cüzdanı veya banka hesabı alımları için % 1,49 ve banka havaleleri, depozito için 10 dolar ve para çekme için 25 dolardır.
Desteklenen Kripto Para Birimi Sayısı Global trader’lar için 500’den fazla ve ABD’li trader’lar için 52 kripto para birimi mevcut 51
Güvenlik Özellikleri 2FA doğrulaması, FDIC sigortalı USD bakiyeleri, cihaz yönetimi, adres beyaz listesi, soğuk depolama 2FA doğrulaması, Coinbase ihlal edildiğinde sıcak depolama sigortası, biyometrik parmak izi girişleri, soğuk depolama, FDIC sigortalı USD bakiyeleri, dijital cüzdanlar için AES-256 şifreleme
Desteklenen işlem türleri Limit emri, piyasa emri, stop-limit emri, takip eden durdurma emri, yalnızca gönderi emri, eşler arası ticaret, marj ticareti, diğerini iptal eden emir ve daha fazlası Al, sat, gönder, al ve takas et
Maksimum ticaret tutarı Limitler, satın alınan kripto para birimine göre farklılık gösterir Limitler, ödeme yönteminize ve bölgenize göre değişir

 

Binance ve Coinbase Özellikleri Nelerdir?

Çeşitli tüketicilere yönelik olduklarından, kripto platformları arasındaki özellik setlerinde önemli farklılıklar olduğunu fark edeceksiniz. Ancak her ikisi de mobil uygulamalara izleme listeleri ve gerçek zamanlı fiyat takibi sağlar. Ama paralellikler burada bitiyor.

Binance özellikleri şunlardır:

  • Kripto para kazanma aracı olarak zorluklar ve hediyeler sunan bir ödül merkezi
  • Gelişmiş grafiklerde yüzlerce gösterge ve katman
  • Diğer yazılım ürünlerini bağlamak için genel API anahtarlarına ihtiyacınız olacak.
  • Binance‘de 13’ün üzerinde farklı işlem türü vardır.
  • Yaklaşık 180 ülkeden kullanıcılar Binance’de ticaret yapabilir, ancak yalnızca 43 eyalet kullanabilir. (onnecticut, Hawaii, New York, Texas, Vermont, Idaho ve Louisiana hariç,)
  • Üçüncü taraf dijital cüzdan kullanma seçeneği, Trust Wallet

Coinbase‘in ABD vatandaşları için Binance‘den daha fazla hizmeti var, ancak denizaşırı Trader’lar için daha az alternatif var.

Coinbase özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Coinbase kredi kartı ödemelerini kabul eder ve Coinbase Pro’da marj ticareti yapmanıza izin verir, ancak ABD’li kullanıcılar kredi kartı kullanamaz veya marj işlemleri yapamaz.
  • Coinbase ve diğer borsalarda kullanılabilen güvenli, bağımsız bir dijital sıcak cüzdan
  • PayPal hesabınıza para çekme seçeneği
  • Ticaret kısıtlaması olmaksızın 100’den fazla ülke ve 49 eyalette Hawaii sakinleri tarafından kullanılabilir.
  • En güncel kripto para birimi bilgi akışını sağlayan bir kripto para haber sitesi
  • Coinbase Pro, üstel hareketli ortalamaları izleme yeteneği de dahil olmak üzere sınırlı grafik özelliklerine sahip isteğe bağlı bir platformdur.
  • Kısa videolar izleyerek kripto para kazanabilirsiniz.

Desteklenen Para Birimleri

Binance, ABD dışındaki tüketicilere sunulan 500’den fazla alternatifle birlikte çok çeşitli kripto para birimleriyle tanınmaktadır. Binance.US borsası ise sadece 52 para birimini kabul ediyor. Normal platformunda Coinbase 51 alım satım para birimini desteklerken Coinbase Pro borsası 57 para birimi sunar. Coinbase ayrıca USD, GBP ve EUR gibi fiat para birimlerini kabul ederken, Binance aralarında USD, EUR, AUD, GBP, HKD ve INR’yi kabul eder. diğerleri. Binance, bölgenize bağlı olarak 50 ila 591 kripto para birimi çifti sağlarken Coinbase, ABD’li tüketiciler için yalnızca 51’e izin verir.

BND, VeChain (VET), Harmony (ONE), VeThor Token (VTHO), Dogecoin (DOGE), QTUM ve Matic Network, Binance’de listelenen ancak Coinbase’de (MATIC) olmayan kripto para birimleri arasındadır.

Coinbase, Bitcoin (WBTC), Aave (AAVE), SushiSwap (SUSHI) ve Celo’yu (CGLD) destekler. Her iki site de aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli popüler ve gelecek vaat eden para birimlerini kabul eder:

  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Cardano (ADA)
  • Dash (DASH)
  • Storj (STORJ)
  • Compound (COMP)
Güvenlik: Binance Vs Coinbase
Güvenlik: Binance Vs Coinbase

Güvenlik: Binance vs Coinbase

Her iki hizmetin de güvenli olmasına rağmen, Coinbase genel olarak daha güçlü bir itibara sahiptir. 2012 yılında kurulan ve Morgan Stanley tarafından finanse edilen Coinbase, doğrudan listeleme ve J.P. Morgan aracılığıyla halka açılacak. San Francisco, California, ABD platformunun merkezidir. Binance düzenlemeye tabi olmadığı için, başlangıçta tüm ABD sakinlerinin platformu kullanması yasaklandı. Yeni Binance.US borsası ise ABD kurallarına uyuyor.

Her iki kripto para borsası da Google Authenticator uygulaması veya SMS aracılığıyla iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) sağlıyor, ancak ABD’li müşteriler Binance.US ve Google kimlik doğrulama süreçleriyle ilgili sorunlar yaşıyor.

Coinbase tüm kullanıcılardan bir resim veya devlet tarafından verilmiş bir kimlikle kimlik doğrulamasını isterken, Binance bunu yalnızca ABD merkezli kullanıcılar veya daha büyük meblağlarda yatırım yapmak veya ticaret yapmak isteyenler için yapar.

Adres beyaz listeye alma, cihaz yönetimi ve cihaz erişimini engelleme yeteneği, Binance‘in güvenlik özelliklerine dahildir. Tüm USD fonları, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından 250.000$’a kadar korunur ve tıpkı Coinbase gibi emanet banka hesaplarında tutulur.

Coinbase’in dijital cüzdanına parmak izi biyometrik erişim mevcuttur ve kripto varlıklarının yüzde 98’i kasalar ve kasalar aracılığıyla güvenli bir şekilde hava boşluklu soğuk depoda tutulur.

Coinbase, sıcak depoda saklanan paranın %2’sini kapsayan bir güvenlik ihlali sigortası sunar, ancak bu, kullanıcıların neden olduğu güvenlik ihlallerini değil, yalnızca Coinbase’in tarafındaki güvenlik ihlallerini kapsar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Binance Kripto Para Yatırma Nasıl Yapılır?

Binance vs Coinbase İşlem Ücreti

Binance’in maliyetleri piyasadaki en düşük maliyetler arasında yer alırken, Coinbase’in maliyetleri en pahalılar arasında yer alıyor. ABD’li tüketiciler Binance.US için biraz fazladan ödeme yapacak olsa da, yine de Coinbase’den çok daha ucuz.

Her Coinbase işleminde ortalama yüzde 0,50 ve ayrıca ödeme yönteminize göre işlem başına toplamda %4’e kadar bir kolaylık ücreti ödersiniz.

Binance’in üretici-alıcı modeli var, bu da hem üreticilerin hem de alıcıların aynı maliyetleri ödediği anlamına geliyor. Yeni başlayanlar için ücret tablosu kafa karıştırıcı olabilir, ancak özellikle yoğun hacimli traderlar için çok daha ucuz fiyatlar sağlar.

Binance kullanıcıları şunları yaparak masraflardan tasarruf edebilirler: Ücretleri %25 indirimle ödemek için Binance (BNB) jetonları satın alarak; arkadaşlara ticaret ücreti indirimleri kazanmalarını önermek; ve yüksek hacimli traderlar, çok önemli kişi (VIP) indirimleri için seviye atlayabilir.

Ücretler Binance Coinbase
Banka Transferi ABD dışında ücretsiz 1.49%
Cüzdan N/A 1.49%
Banka/Kredi Kartı 3 % ile 4.5% 3.99%
ACH transferi Ücretsiz Ücretsiz
Elektronik transfer ABD müşterileri için 15 ABD doları 10 dolar para yatırma, 25 dolar para çekme
Kripto dönüşümü N/A 0.50% ile 2%
Alımlar 0.02% ile 0.1% 0% ile 0.50%
İşlemler 0.02% ile 0.1% 0.50%
Diğer ücretler % 0,50 anında alış ve satış ücreti Tutara göre 0,99 – 2,99 ABD doları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.