Editörden SeçmelerBorsa HaberleriHaberler

Binance Yasakları Kripto Paraları Etkiler mi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para borsalarında önemli bir hacme sahip Binance son günlerde adı incelemelerle anılıyor. Daha önce Binance borsası İngiltere tarafından illegal işlemler yaptığı gerekçesiyle işlemlerine kısıtlama getirilmişti. Binance ise bu açıklamaları reddetmiş görünüyor. Bu olay dışında Kanada ve Japonya gibi ülkelerde de inceleme ve düzenleme kararları ile karşı karşıya kalan Binance’ın ne savunma vereceği merakla bekleniyor.

Tayland Hükümetinden, Binance Açıklaması

Tayland Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Cayman Adaları Para Otoritesi (CIMA), Binance borsasıyla ilgili inceleme ve düzenleme yapan ülkeler arasına girdi. SEC, Cuma günü yaptığı son açıklamasında, Binance hakkında suç duyurusunda bulunduğu, bununla beraber lisanssız kripto para platformu işlettiği gerekçesiyle soruşturma başlattığını duyurdu. SEC yetkilisi, Binance borsasının site üzerinden manuel müdahelerle insanların usülsüz işlemler yaptığını açıkladı.

SEC, “ Tayland tarafından yetkililierin Binance’a uyarı mektupları gönderildiği ancak Binance Borsasının sorumlu davranmayarak buna cevap vermediğini dile getirdi.

Açıklamanın devamında; “Binance’ın bu işlemleri yaparken Bunlara rağmen Tayland vatandaşlarını ve kripto para yatırımcılarını Binance’ın web sitesi ve sosyal medya  sayfaları üzerinden hizmetleri kullanmaya davet etti’’ dedi.

“Tayland yasaları kapsamında ilgili lisansları almış olan dijital kripto para borsası sağlayıcılarına, dijital fonların alım ve satımı, takası, saklanması, para yatırma, para çekme gibi dijital varlıklarıyla işlem yapmasına izin verilir, aksi takdirde bu kuralları ihlal eden sağlayıcılara Taylan yasaları gereğince ceza yaptırımında bulunulur’’

Cayman Adaları’ndan Binance İncelemesi
Cayman Adaları’ndan Binance İncelemesi

Cayman Adaları’ndan Binance İncelemesi

Cayman Adaları Para Otoritesinin (CIMA) Geçen Perşembe günü Binance, Binance borsası, Binance Holdings gibi şirketlerin Cayman Adaları içerisinde her hangi bir Kripto para borsası işletme ve işlem yetkisinin olmadığını açıkladı. CIMA, Açıklamasının devamında; bu borsada, kendi denetim ve düzenleyicilerine tabii olan bir kuruluşun olmadığını belirtti.

Cayman Adaları Para Otoritesinin (CIMA), Binance borsasıyla ilişkisi olan veya ona bağlı bulunan tüm şirketlerin araştırılıp incelenmeye alınacağı uyarısında bulundu.

Binance Borsası sözcülüğünden yapılan açıklamada Binance’ın daima merkeziyetsiz şekilde çalıştığı, Cayman Adaları Para Otoritesinin, Binance ile ilgili iddialarını reddedildiği belirtildi.Bu ülkeler dışında ise Singapur para otoritesi, Binance Asia’nın lisans başvurusunu incelemeyi planlıyor.

Birçok ülkede, farklı isim ve platformlarla hizmet veren Binance Borsasının Merkez ofisinin hangi ülkede olduğu bilinmiyor.

Binance Yasakları Piyasaları Nasıl Etkiler?

Son zamanlar da Çin hükümetinin yasaklarıyla kripto para madencilerine yaptığı ciddi baskı ve yasaklar, bitcoin ve diğer kripto paraların değer kaybetmesine neden olmuştu. Son günlerde küresel piyasanın yüksek hacimli kripto para platformlarından Binance, İngiltere başta olmak üzere farklı birkaç ülkede incelemlere ve yasaklarla karşı karşıya gelmiş durumda. Piyasalarda bu haberlerin Çin etkisi yaratacağı konuşulsa da Coin News Türkiye Olarak bu yasakların gelecek düzenlemelerin temeli olacağını ve kripto para borsalarında bir yasallaştırma sürecine gireceğimizi gösteriyor.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.