Bitcoin HaberleriHaberler

Birçok Tahmini Doğru Çıkan Analistten Bitcoin Uyarısı!

Önde gelen kripto para analistleri, şu anda kısıtlı bir aralıkta işlem görmesine rağmen Bitcoin'in (BTC) fiyatını etkileyebilecek faktörlere odaklanmış durumda.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Önde gelen kripto para analistleri, şu anda kısıtlı bir aralıkta işlem görmesine rağmen Bitcoin’in (BTC) fiyatını etkileyebilecek faktörlere odaklanmış durumda.

Piyasalar Bank of Japan ile sarsıldı!

Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) verim eğrisi hedef bandını aniden yükseltmesinin ardından, Japon yeni ABD doları karşısında önemli ölçüde güçlendi. Piyasalar, Japonya Merkez Bankası’nın kararından da etkilendi. Kararın ardından yen yükselirken, Japon devlet tahvilleri ve Hazine bonoları geriledi. Altın, Bitcoin ve ABD borsaları da BOJ’un kararından etkilendi. Bu, BTC için olumlu bir tepkiye ve büyümeye yol açtı. Merkez bankasının hamleleri, merkez bankalarının parasal sıkılaştırmasının küresel bir durgunluğa yol açabileceğine dair hali hazırda var olan endişeleri artırdı, ancak gün geçtikçe finansal piyasalar yükselmeyi başardı.

Üst üste beşinci günde S&P, Dow ve Nasdaq sırasıyla %0,10, %0,28 ve %0,01’lik artışlar gördü. TradingView verilerine göre, bitcoin fiyatı Pazartesi günü geç saatlerde 16.285 dolara düştükten sonra tersine döndü ve Salı öğlen 17.050 dolara tırmandıktan sonra 16.875 dolar seviyesine geri döndü. BTC’nin fiyatı şu anda 16.846 dolardır.

Esrarengiz Rapor: İşe yarayacak tek şey makro faktörlerdir!

Kitco’da kıdemli bir teknik analist olan Jim Wyckoff, ne boğaların ne de ayıların artık herhangi bir teknik avantajı olmadığını iddia etti. Bitcoin için büyük resim değişmemiş gibi görünüyor. Bu, tüccarların yıl sonuna kadar “günlük grafikte yatay işlem yapacağını” gösteriyor. Arcane Research araştırmacılarına göre makro olaylar BTC oynaklığını artırıyor. Başkan Powell, ek oran artışlarına işaret eden şahin bir açıklama yaptı, bitcoin için mevcut en yüksek seviyeler, cesaret verici TÜFE rakamlarının açıklanmasından sonra meydana geldi.

Btc
Btc

Bu gelişmelere yanıt olarak, geçen haftaki Bitcoin hareketi büyük ölçüde ABD piyasalarını takip etti. Sonuç olarak analistler, hisse senetleri ile olan büyük ilişkisi nedeniyle Bitcoin’in artık önemli makroekonomik gelişmelere yanıt vereceğini öngördü. Uzmanlar, BTC’nin eski ihtişamını geri kazanması için Fed’in mevcut para politikalarını değiştirmesi gerektiğini iddia ediyor. Sektörün sıkıntılarının giderilmesi bu süreç için çok önemli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.