Haberler

BIS’e Göre,10 Merkez Bankasından 9’u CBDC’leri Araştırıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

BIS’e göre,10 merkez bankasından 9’u CBDC’leri araştırıyor. Bir BIS araştırmasına göre, CBDC’ler on merkez bankasından dokuzu tarafından araştırıldığını ortaya koydu.

Bank for International Settlements (BIS) tarafından 2021 yılında yapılan bir araştırmaya göre, dünyadaki her 10 merkez bankasından dokuzu merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC’ler) araştırıyor. Ankete göre, merkez bankalarının yarısından fazlası CBDC üretti veya bunlarla denemeler yapıyor ve bankalar CBDC’leri kurumsal kullanım yerine bireysel kullanım için inşa ediyor.

BIS, merkez bankalarının Eylül 2021’de CBDC‘ler üzerinde çalışmaya başlamalarının sinyalini verdi. Bazı ülkeler, özellikle Çin’in bu alanda liderliği ele geçirmesinden bu yana, CBDC’leri parasal egemenlik için bir oyun alanı olarak algılamaya başladı.

Merkez bankalarına CBDC’lerin yanı sıra stablecoin‘ler hakkında da soru soruldu ve raporda konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

Merkez bankalarının stablecoinlerin büyüyeceğine, yaygın olarak kullanılacağına ve bir ödeme aracı olarak kabul edileceğine dair beklentileri farklılık gösteriyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.