Editörden SeçmelerHaberler

Bitcoin 40.000 Dolar Seviyesine Dayanırken Yeni Haftada Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yeni haftaya girmemizle beraber 40.000 dolar seviyelerine yaklaşan Bitcoin yatırımcılarını umutlandırdı. Pazar gecesine kadar sakin bir şekilde seyreden Bitcoin uzun zaman sonra sıkıştığı aralıktan çıkmayı başardı.

Olumlu veri ve haberlerle birlikte ilerleyen haftalarda yükselişine devam edip daha yüksek seviyeler hedefinde hızla ilerliyor. Yeni hafta ile birlikte Bitcoin fiyatlarını etkileyebilecek faktörler şunlardır:

Lider Kripto Para Birimi Bitcoin, Son 24 Saat Içinde Yüzde 15 Değer Kazandı
Lider Kripto Para Birimi Bitcoin, Son 24 Saat Içinde Yüzde 15 Değer Kazandı

Hedef 40.000 Dolar Seviyeleri

Lider kripto para birimi Bitcoin, son 24 saat içinde yüzde 15 değer kazandı. Bu sürede henüz 40.000 dolar direnç seviyesini aşamasa da şu an ki seviyeler Haziran 2021 tarihinden bu yana görülen en yüksek fiyatlarla yatırımcısının iştahını kabartıyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan “The B Word” konferansında yapılan açıklamaların Bitcoin fiyatına olumlu yansıdığını görebiliyoruz.

Twitter CEO’su Jack Dorsey ve Tesla CEO’su Elon Musk‘ın Bitcoin ile ilgili pozitif açıklamaları uzun zaman sonra Bitcoin fiyatlarının 40.000 dolar seviyelerine yaklaşmasına vesile oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Para Satın Alırken Yapılan Hatalar

Bitcoin, geçtiğimiz hafta ağır şekilde yükselişini devam ettirerek hafta sonuna 34.000 doları geçerek girdi. Ünlü analistler Michaël van de Poppe ve Crypto Ed orta vadede  Bitcoin fiyatı hedeflerini 42.000 dolara yerleştirdi.

Poppe , Pazartesi günü yaptığı bir değerlendirmede ivmeli şekilde yükselen Bitcoin fiyatlarına şaşırdı ve bunu “sürpriz” olarak belirtti.

Twitter Üzerinden Yaptığı Paylaşımda &Quot;Bitcoin Böyle Bir Hareket Yaptıktan Sonra Altcoin'Ler De Bu Yolu Izleyebilir&Quot; Dedi.
Twitter Üzerinden Yaptığı Paylaşımda “Bitcoin Böyle Bir Hareket Yaptıktan Sonra Altcoin’Ler De Bu Yolu Izleyebilir” Dedi.

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda“Bitcoin böyle bir çıkış hareketini  yaptıktan sonra altcoin’ler de bu yolu izleyebilir”dedi.

 

Bir diğer analist Crypto Ed daha temkinli açıklamalarda bulunarak, Bitcoin’in 42.000 dolara kadar yükselişinin olabileceği fakat 29.000 dolara kadar düzeltme ihtimalini de düşünülmesi gerektiğini belirtti. Ed, Boğa piyasasında geri dönüş hareketlerinin olabileceği konusunda da yatırımcıları uyardı. Ünlü Trader Ed, yaptığı açıklamada şuna dikkat çekti:

Düz Bir Çizgide Yukarı Çıkacağımız Anlamına Gelmiyor. Geri Çekilmeler / Düzeltmeler / Tekrar Testler Gerçekleşecek. 42.000 Doları Gördükten Sonra, 41.500 Ila 42.000 Arası Aşağı Yönlü Kırılınca Yeni Diplerin Oluşması Düşük Ihtimal.
Düz Bir Çizgide Yukarı Çıkacağımız Anlamına Gelmiyor. Geri Çekilmeler / Düzeltmeler / Tekrar Testler Gerçekleşecek. 42.000 Doları Gördükten Sonra, 41.500 Ila 42.000 Arası Aşağı Yönlü Kırılınca Yeni Diplerin Oluşması Düşük Ihtimal.

Düz bir çizgide yukarı çıkacağımız anlamına gelmiyor. Geri çekilmeler, düzeltmeler, tekrar testler gerçekleşecek. 42.000 doları gördükten sonra, 41.500 ila 42.000 arası aşağı yönlü kırılınca yeni diplerin oluşması düşük ihtimal.

 

Madenci Zorluklarında İvme Bitcoin’e Döndü
Madenci Zorluklarında İvme Bitcoin’e Döndü

Madenci Zorluklarında İvme Bitcoin’e Döndü

Bitcoin ağında bulunan veriler de tıpkı Bitcoin fiyatı gibi uzun zamandır toparlanma sürecinde bulunuyor. Bu toparlanma yeni hafta da hız kesmeden deva ediyor.

BitcoinHash oranı tekrar saniyede 100 exahash’a (EH/s) yaklaştığı görünüyor bu durumda Hash oranının tekrardan artmasına ve güçlenmesine eşlik ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Büyük Madenci Göçünün Yeni Adresi ABD Mi?

Hash oranının hala 83 EH/s’lik yerel dip seviyelerinin yakınında kaldığı geçen hafta boyunca önemli kazanımlar sağlandı. Mayıs ayında yaşanan fiyat düşüşlerinden önce ki hash oranı ise 168 EH/s seviyesine ulaşmıştı.

Bu duruma benzer bir süreç beş gün içinde gerçekleşmesi bekleniyor bir sonraki zorluk ayarlamasında, bu yazının hazırlandığı esnada yaklaşık yüzde 3,7’lik bir artış öngörülüyordu.

Bu durum gerçekleştiği takdirde, mayıs ayından bu yana ilk pozitif zorluk değişikliği gerçekleşmiş olacak ve piyasadaki kargaşanın azaldığına dair güçlü bir sinyal verilecek.

Bitcoin Korku Ve Hırs Endeksine Göre 40.000 Dolar Seviyelerine Doğru Yaşanan Hareket, Piyasadaki &Quot;Korku&Quot; Hissini Pek Değiştirmedi.
Bitcoin Korku Ve Hırs Endeksine Göre 40.000 Dolar Seviyelerine Doğru Yaşanan Hareket, Piyasadaki “Korku” Hissini Pek Değiştirmedi.

Korku Devam Ediyor!

Bitcoin Korku ve Hırs Endeksine göre 40.000 dolar seviyelerine doğru yaşanan hareket, piyasadaki “korku” hissini pek değiştirmedi.

Pazartesi günü endeks, 100 üzerinden 26 olarak ölçüldü. Hırs veya nötr atmosferi bir kenara bırakacak olursak korkuya işaret etti. Bu durum Bitcoin‘in, yatırımcılar aşırı hırs yaşamadan ve panik satışına yol açmadan daha da artabileceği anlamı taşıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.