Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin 50.000 Dolar Sınırında: BTC Yatırımcıları Şimdi Ne Yapmalı?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin bugün 50.000 dolar sınırının altına düştü sadece geri çekilme fazlaca büyük değil. Peki, yatırımcılar şimdi ne yapmalı?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) haftaya fazlaca iyi bir başlangıç yapmış oldu ve dün 50.000 dolarlık ruhsal direnci kırdı. Ancak derhal sonrasında BTC’de yaşanmış olan düzeltme hareketi fiyatın 48.800 dolar seviyelerine kadar gerilemesine sebep oldu. Yazının yayına hazırlandığı sırada ise BTC 49.500 dolar üstünde işlem görüyor. Peki, bu aşamada sonrasında yatırımcılar ne yapmalı?

Yatırımcılar Ne Yapmalı?

Aylık grafiklerde Bitcoin hala %45’in üstünde kazançla işlem görüyor. Buna ek olarak haftalık grafiklerde de Bitcoin hala %7’nin üstünde karla aşama kaydediyor. Ayrıca Bitcoin’in ciddi bir düşüş yaşamamış olması ve hala 50.000 dolar sınırında olması da dikkatleri çekiyor.

Analistler ise yatırımcıların yapması gereksinim duyulan ve kendi yapacakları hamleleri paylaştılar. Örneğin; 23 Ağustos Pazartesi günü CNBC’nin “Trading Nation” programında konuşan Blue Line Capital başkanı Bill Baruch, davranışlarında ölçülü olacağını ve şu anda yeni bir alım yapmayacağını dile getirdi. Baruch mevzuyla ilgili açıklamasında, “Bence portföyünüzde Bitcoin olması gerekiyor, sadece satın almak için 50.000 dolar mı? Buradan alım yapmam” sözlerini kullandı.

300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz.

Baruch ek olarak Bitcoin’i elinde tutmaya devam ettiğini sadece BTC fiyatı 45.000 dolar seviyelerine geri döndüğü için yatırımlarını azaltmaya başladığını da ifade ediyor. Analist 45.000 doların Bitcoin içn 200 günlük hareketli averaj görevi gördüğünü dile getiriyor. Dolayısıyla bu seviyenin Haziran ayının en düşük kıymeti 29.000 dolar ile Nisan ayının en yüksek seviyesi 64.000 doların ortası olduğu da ifade edilebilir.

Tüm bunlara ek olarak Baruch kripto para yatırımcılarını, “Yine, içinde olmak için mükemmel bir yer bulunduğunu düşünüyorum, sadece manşetlerde 50.000 dolar gördüğünüz için bunun peşine düşmeyin. Noktalarınızı seçin ve oyun planınıza sadık kalınca” sözleri ile uyarıyor.

Yatırımcılar Dikkatli Olmalı

Pek fazlaca analist her ne kadar yükseliş beklentisi içinde olsalar da yatırımcıların dikkatli olması gerektirme ettiğini ifade ediyor. Çünkü meydana getirilen açıklamalara bakılırsa Bitcoin’in yükselişte olduğu son zamanlarda 30 bin tane BTC’nin borsalara göndermiş olduğu ortaya çıktı. Bu da yatırımcıların BTC’lerini ellerinden çıkarmak isteyebilecekleri ve dolayısıyla bir satış baskısı oluşabileceği şeklinde yorumlanıyor.

Pozitif Sinyaller

Bunlara ek olarak Bitcoin geride bıraktığımız aylarda ilk kez 50.000 doları geçtiğinde daha azca insan birikim yapmış durumdaydı. Ancak şu anda fazlaca daha büyük bir kesimin birikim aşamasında bulunmuş olduğu ifade ediliyor. Dolayısıyla aslına bakarsak borsalara giren miktar ile birikim yapanlar birbirini dengeleyebilir.

Diğer bir pozitif yönde nokta ise Bitcoin hashrate’inin yükseliyor olması. Yapılan açıklamalara bakılırsa hashrate’in güçleniyor olması bir oldukça süre Bitcoin fiyat artışını da yanında getiriyor. Dolayısıyla şu anda piyasada karışık sinyaller alınıyor ve yatırımcıların bir taraftan yatırımlarını şekillendirirken bir taraftan da piyasa takibini fazlaca sağlam bir halde yapmalarında yarar var.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.