Bitcoin Haberleri

Bitcoin ATM kullanımı giderek artıyor! Avrupa’da Bitcoin ATM’sinde rekor veri elde edildi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası Bitcoin’in (BTC) ortaya çıktığı 2009’dan bu yana büyümeye devam ediyor. 2021 yılında piyasada görülen yükseliş, kripto paraların dokunduğu alanların da sınırlarını genişletmesini sağladı. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl itibariyle Bitcoin ATM’si olarak da bilinen kripto para ATM’lerinin sayısı da hızla artış gösterdi. Gelinen noktada Bitcoin ATM sayısının dünya genelinde artmaya devam ettiği görülüyor. Küresel olarak kurulu olan kripto para ATM’lerinin büyüme oranın da artması, kripto para topluluğu tarafından olumlu olarak karşılanıyor.

AVRUPA’DA BITCOIN ATM SAYISINDA REKOR

Avrupada Bitcoin Atm Sayisinda Rekor

Kripto para ATM’lerine ilişkin veriler ortaya koyan Coin ATM Radar verilerine göre Avrupa bölgesindeki Bitcoin ATM’lerinin sayısı, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Elde edilen bu sayı, 12 Ekim Çarşamba günü itibariyle 1.459 olarak kaydedildi. Bu, Avrupa’daki Bitcoin ATM sayısının en yüksek seviyesine işaret ediyor. Bu sayıdan hareketle, Bitcoin ATM kurulumlarında da tüm zamanların zirvesi kaydedilmiş oldu.

AVRUPA ÜLKELERİNDE YUNANİSTAN DİKKAT ÇEKİYOR

Avrupa genelinde Bitcoin ATM kullanım adaptasyonu da artmaya devam ediyor. Bu konuda da özellikle Yunanistan’ın diğer Avrupa ülkelerine göre önde olduğu görülüyor. Yunanistan’ın Bitcoin ATM kullanımında olan yaklaşık 64 adet kurulu ATM’si bulunuyor. Ayrıca Yunanistan’ın oldukça aktif kripto para topluluğu olduğu biliniyor.

Avrupa’nın yanı sıra, dünya genelinde Bitcoin ATM’si konusunda 33 bin 779 kurulu ATM ile ABD’nin açık ara en önde olan ülke olduğu biliniyor. Öte yandan ABD’yi listede 2 bin 541 ATM ile Kanada izliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.