Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin Bağışıklık Kazandı: IMF’nin Açıklaması BTC Fiyatını Neden Etkilemedi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Daha önceki yıllara bakıldığında bu benzer şekilde yapılan olumsuz açıklamaların Bitcoin  üstünde ciddi etkilerinin olduğu görülüyordu.

Uluslararası Para Fonu (IMF) yapmış olduğu son açıklamalarda, Bitcoin ve benzeri varlıkların oldukça riskli bulunduğunu dile getirdi. Daha önceki yıllara bakıldığında bu benzer şekilde açıklamaların Bitcoin ve dolayısıyla kripto para tutarları üstünde ciddi etkilerinin olduğu görülüyordu. Ancak artık BTC fiyatının bu benzer şekilde açıklamalara karşı bağışıklık kazandığı görülüyor.

IMF’in Bitcoin ve Kripto Para Açıklaması

Uluslararası Para Fonu Cumartesi günü Twitter üstünden yapmış olduğu açıklamalarda, kripto para birimlerinin hususi olarak piyasaya sürüldüğünü, mühim riskler içerdiğini ve yasal varlıklar olarak kullanılmasının uygun olmadığını dile getirdi.

IMF konuyla ilgili yapığı açıklamada, “Bitcoin benzer şekilde hususi olarak piyasaya sürülen kripto varlıklar mühim riskleri de bununla birlikte getirir. Bunları ulusal bir para birimine eşdeğer kılmak, tavsiye edilmeyen bir durumdur.” sözlerini kullanıyor.

Aslında IMF’in bu paylaşımı, iki hukuk danışmanı tarafınca 26 Temmuz’da yazılan bir blog gönderisine atıfta bulunuyor. Bahsi geçen metinde yazarlar, El Salvador’un Bitcoin’i yasal varlık olarak kabul etme adımının büyük riskler taşımış olduğuyla ilgili uyarılarda bulunuyor.

Bu noktada kripto para ekosisteminin IMF’i bilhassa, “hususi olarak piyasaya sürülen kripto para birimi” tanımlaması sebebiyle eleştirdiği görülüyor. Yapılan açıklamalara bakılırsa IMF bu şekilde, Bitcoin’i itibarsızlaştırmaya çalışıyor benzer şekilde görünüyor.

Buna ek olarak bazı adlar de geleneksel para birimlerinin Bitcoin’den oldukça daha oldukça risk barındırdığı noktasında IMF’in açıklamalarına karşı çıktı. Ayrıca bazı kullanıcılar da Bitcoin’in ve kripto para birimlerinin internasyonal bir biriki varlık olarak rekabet alanında bulunduklarının altını çizdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bitcoin 2021 Yılı Sonu Hedefi Nedir?

Bitcoin Fiyatı Bu Açıklamadan Etkilenmedi!

Geçtiğimiz yıllara bakıldığında Bitcoin fiyatı bu benzer şekilde yapılan açıklamalardan büyük oranda etkileniyordu. Ancak bu açıklama BTC fiyatını asla etkilemedi. Hatta açıklamanın yapıldığı gün BTC fiyatının yükseliş hamlesi sergilediği bile ifade edilebilir.

Btc-Coin-Turk
Btc-Coin-Turk

Öte taraftan Bitcoin fiyatının bu benzer şekilde açıklamalara beklendiğinin aksine düşüş tepkisi vermemesi, önder kripto para biriminin sağlamlığını arttırdığı şeklinde de yorumlanıyor. Ayrıca bahsi geçen durum, Bitcoin’e karşı olan güvenin arttığının bir kanıtı olarak nitelendiriliyor. Dolayısıyla uzman isimlere bakılırsa BTC artık oldukça güçlü ve bilhassa finansal kurumların açıklamalarından etkilenmiyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.