Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin (BTC) kök (Taproot) güncellemesi nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 
  1. Bitcoin (BTC) Kök (Taproot) güncellemesi nedir? Dört yıldır ilk kez Bitcoin (BTC) büyük bir güncellemeye hazırlanıyor. Madencilerin %90’ı tarafından onaylanan ve Kasım ayında gelmesi planlanan Taproot güncellemesine hala birkaç gün var. Güncelleme önümüzdeki birkaç gün içinde yayınlanacak ve bu da ağın gizliliğini ve verimliliğini artıracak.

Bitcoin (BTC) ana kök güncellemesi

Önceki çatal, esas olarak işlem esnekliğini onarmak ve Bitcoin’in ağ ölçeklenebilirliğini geliştirmek için tasarlanmış olsa da, Bitcoin Taproot yükseltmesi, işlem verimliliğini, gizliliği geri yüklemek ve akıllı sözleşme planlarını desteklemek için tasarlanmıştır. Bitcoin madencileri (madencilik düğümleri) arasında %90 fikir birliğine ulaştıktan sonra, Taproot yükseltmesi dağıtılmak üzere ayarlanacak. Haziran 2021’de aynı gün Bitcoin geliştiricisi Hampus Sjöberg haberi sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Taproot soft forku, gönderici ve alıcının bir ödeme işleminde birlikte imza atmasına izin veren bir koşul getiren Merkelized Abstract Syntax Tree‘nin (MAST) hayatımıza girmesini sağlayacak”.

Taproot ayrıca, kullanıcıların tek bir işlemin tek bir imzasında birden fazla imza toplamasına olanak tanıyan ve böylece normal işlemler ile çoklu imza işlemleri arasındaki doğal bariz farkı azaltan bir algoritma olan Schnorr Signature‘ı da uygulayacak.

Schnorr’un imza şeması, her bir işlemin meşruiyetini doğrulamak için kullanıcının özel ve genel anahtarlarını doğrulanabilir şekilde değiştirmek için de kullanılabilir.

Bitcoin (BTC) Akıllı Sözleşmeleri

Güncellemenin getirdiği yenilik, Bitcoin (BTC) ağını akıllı sözleşmelerle uyumlu hale getirecek. Taproot güncellemesi resmi olarak 14 Kasım’da yayınlanacak. Bitcoin (BTC) ağında yürütülen ilk akıllı sözleşme olmak için yarışan çok sayıda proje göreceğiz.

Önümüzdeki birkaç hafta içinde, Bitcoin (BTC) ağında ilk büyük ölçekli merkezi olmayan DeFi proje tarzı sloganın lansmanına tanık olabiliriz. DeFi projeleri, akıllı sözleşme işlevselliği kazanacak olan Bitcoin’e (BTC) akın edecek. Elbette bu onlar için iyi bir reklam fırsatı olacaktır. Bu aynı zamanda kısa vadeli kazançlar arayan yatırımcılara da fayda sağlayacaktır.

Bitcoin’in (BTC) günlük işlem hacmi geçen ay ilk kez 31 milyar ABD dolarına ulaştı ve El Salvador gibi çoğunluğunun ağı kullanmaya başlamasıyla işlem hacmi daha da yoğunlaştı. Visa ve Mastercard ile karşılaştırıldığında, ağın saniye başına işlem değeri 190.000 ABD Dolarıdır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.