Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin (BTC) Neden Düşüyor? Altcoin’ler Ne Zaman Yükselir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz hafta SEC ETF onayıyla kazandığı coşkuyla yeni rekor seviyeleri gören Bitcoin, FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları ile  birlikte yeni bir düzeltme yapıyor. Birçok kripto para analisti kayıpların 62.000 doların altına düşmesini beklemese de Bitcoin (BTC) gün içinde 60.000 dolarlık kritik seviyeyi kontrol etti. Peki Bitcoin neden düşüyor?Altcoinler Yükselir Mi? Gelin birlikte inceleyelim…

Bitcoin (BTC) Neden Düşüyor?

Bu akşam saatlerinde yaşanan Bitcoin düşüşünü tetikleyen ilk unsur Fed Başkanı Powell tarafından yağpılan açıklamaydı. Başkan Powell, enflasyonun kalıcı olabileceğini ve varlık alımını azaltacaklarıyla ilgili açıklamaları, piyasaya pompalanan dolarların azaltılacağı anlamı taşıyor. Varlık alımlarının azaltılması piyasadaki sıcak parayı azaltırken doların da bir miktar güç kazanmasına sebep olacaktır.

Kısacası doların güç kazanması, Bitcoin (BTC) ve emtia varlıklarının aleyhine olan bir durum, açıklamayla birlikte  dolar endeksi (DXY) 0,2 puan arttı.

[ccpw id=”9919″]

Lider Bitcoin (BTC) için kritik seviye 58.000 dolar üstüdür. ETF onayıyla başlayan yukarı yönlü trendin devam edebilmesi için bu seviyenin üstünde tutunabilmesi gerekiyor. Aynı zamanda Bitcoin‘de olan bu tarz geri çekilmeler daha güçlü yükseliş hareketlerine zemin hazırlayabilir. Birçok analist yıl sonu için belirlediği altı haneli Bitcoin (BTC) beklentisi hala devam ediyor.

Altcoin’ler Yükselir Mi?

Bitcoin‘in hızlı yükselişiyle durağanlık kazanan altcoin’lerin İhtiyacı olan şey Bitcoin (BTC) dominance grafiğinin yönünü aşağıya kırmasıdır. Birkaç haftadır BTC‘de yükseliş bekleyen kripto para yatırımcıları altcoin sepetlerini bozarak yüklü BTC alımları yaptı. Özellikle 50.000 dolar üstünde bu durum çok belirgin bir hal aldı. Fiyatın 67.000 dolarda ATH yapmasıyla birlikte gelen kar satışları henüz altcoinlere akmış değil. Piyasanın bir süre yatay seyredip Bitcoin (BTC)’e bağlı yönünü belli etmesi gerekiyor.

Lider Bitcoin (BTC) kısa sürede düzeltmesini tamamlayıp yönünü yukarı çevirirse dominance grafiği de yukarı çıkmaya başlamış olacak. Bu durum da altcoinlerin de baskılamasını başlatacak. Ancak nihai zirvenin görülmesiyle Bitcoin piyasa hakimiyetinin %35 seviyesine kadar sarkması bekleniyor. Elbette bu senaryoda para altcoinlere akacağı için orta-uzun vadeli altcoin fiyat beklentilerinin gerçekleştiğini görebiliriz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.