Haberler

Bitcoin Dominansı Baz Alınarak Nasıl Al-Sat İşlemleri Yapılır?

Bitcoin dominansı göz önünde bulundurularak yapılan al-sat işlemlerinde geçerli birçok faktör vardır.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İlk olarak, bir altcoine ilgi yüksekse Bitcoin hakimiyetinin düşebileceğini anlayın. Tek bir altcoine olan bu ilgi, her altcoinin yükseliş trendlerini yaşayacağı anlamına gelmez. Piyasanın kendini düzeltmesi biraz zaman alabilir.

Ayrıca, bazı popüler altcoinlerin amacını ve bu amacın altcoin piyasasında kalıcı bir etki yaratıp yaratmayacağını düşünmek de en iyisidir. Örneğin, bir stablecoin’in şu an için hacimde önemli bir artış yaşadığını görebiliriz.

Bununla birlikte, sabit paralar kripto endüstrisine para yatırmanın kolay bir yolu olabileceğinden, kullanıcılar söz konusu sabit paraya basitçe bu fonları Bitcoin’e taşımak için yatırım yapabilirler.

Bu aktivitenin bir sonucu olarak, Bitcoin’in hakimiyeti hızla düşebilir ve toparlanarak kısa vadeli işlemleri olumsuz etkileyebilir. Bitcoin dominansında öngörülemeyen kısa vadeli düşüşlere veya artışlara yol açabilecek bir diğer faktör, FOMO korkusudur.

Yeni paralar kripto piyasasına her zaman girer. Pazara giren bu yeni altcoinlerden bazıları, yüz binlerce doların altcoin tarafına akmasına ve Bitcoin’in baskınlığını orantısız bir şekilde düşürmesine neden olan bir ton scam yaratıyor.

Bununla birlikte, birçok yeni altcoin projesi genellikle heyecanını kaybeder ve hatta sonunda bir dolandırıcılığa dönüşür, bu da kullanıcıların varlıklarını girdikleri kadar hızlı çekmelerine neden olur. Bu durumda, Bitcoin’in hakimiyeti orijinal yerine geri dönebilir.

Ayrıca Bitcoin’in baskınlık oranının uç noktalarını da göz önünde bulundurmak gerekir. Örneğin, altcoinler piyasaya girmeden önce Bitcoin’in hakimiyeti %90’ın üzerindeydi. Ancak meraklılar, günümüz pazarında altcoinlerin yaygınlığı nedeniyle Bitcoin’in hakimiyetinin bu sayıya tekrar ulaşmasının beklenmediğini belirtiyor. Ancak kesin olarak söylemek mümkün değil, sanki El Salvador’u takip eden ülkeler Bitcoin’i yasal ihale olarak uyguluyormuş gibi BTC’nin hakimiyeti bir kez daha yükselebilir.

Aslında, altcoin projeleri ana akımda popülerlik kazanmaya devam ettikçe, Bitcoin’in hakimiyetinin yeni zirvelerden daha düşük seviyelere ulaşması çok daha muhtemel.

Sonuç olarak, yatırımcılar Bitcoin hakimiyetinin tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru eğilim gösterdiğine dikkat etmelidir, çünkü bu, BTC hakimiyetinin direnç görebileceği iyi bir eşiği işaret edebilir. Tersine, kullanıcılar yeni düşük seviyelere ulaşan BTC hakimiyetine ve bunun sonucunda altcoin piyasasının nasıl tepki verdiğine dikkat etmelidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.