Bitcoin Haberleri

Bitcoin madencilerine yer tahsis eden dev şirket, iflas koruma başvurusunda bulundu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kriptolarda yaklaşık bir yıldır görülen düşüş eğilimi, Mayıs ayı itibariyle yerini sert düşüşlere bıraktı ve kripto kışı yaşanmaya devam ediyor. Mayıs ayından bu yana birçok kripto para odaklı şirket iflas bayrağını çekmek durumunda kalmış ve milyonlarca yatırımcı da düşüşlerden etkilenerek zarar etmişti. Yaşanan olumsuz süreç sektördeki hemen herkesi etkisi altına alırken, kripto madencilik şirketleri ve bu şirketlerin bağlantılı firmaları da süreçten fazlasıyla olumsuz etkilendi. Son olarak, Bitcoin (BTC) madenciliği şirketlerine barındırma hizmetleri sunan Compute North şirketi, Teksas mahkemesine iflas koruma başvurusunda bulundu.

COMPUTE NORTH’TAN AÇIKLAMA GELDİ

Compute Northtan Aciklama Geldi

Compute North, iflas kanununun 11’inci bölümü kapsamında Teksas mahkemesine iflas koruma başvurusunda bulundu ve şirket yöneticilerinden Kristiyan Mjolsnes yaptığı açıklamada, faaliyetleri istikrara kavuşturma ve kapsamlı bir yeniden yapılandırma süreci için fırsat aradıklarını belirtti. Mjolsnes, “Bu, müşterilerimize ve iş oraklarımıza hizmet vermeye devam etmemizi, aynı zamanda stratejik hedeflerimize ulaşma konusunda gerekli yatırımları yapmamızı sağlayacaktır” sözlerini dile getirdi.

ŞUBAT AYINDA 385 MİLYON DOLARLIK YATIRIM ALMIŞTI

Compute North tarafından yapılan başvuruda şirketin tahmini borçları ve tahmini varlıklarının 100 milyon dolar ile 500 milyon dolar arasında olduğu bildirildi. Compute North, daha Şubat ayındayken yeni Bitcoin madenciliği merkezlerinin finansmanı için 385 milyon dolarlık yatırım almıştı. Ayrıca yatırımcılar arasında da dünyanın en büyük enerji şirketlerinden biri olarak gösterilen National Grid’in girişim kolu da bulunuyordu. Şirket, elde edilen bu gelirler ile Kuzey Karolina, Nebreska ve Teksas gibi bölgelerde yeni madencilik tesisi barındırma merkezleri kurmayı planlıyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.