Bitcoin Haberleri

Bitcoin madenciliğinin Avusturya ve Portekiz’den fazla enerji harcadığı tespit edildi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası 2022 genelinde düşüşlerle gündemde kaldı ancak geçtiğimiz yıl genelinde kripto paralar ve özellikle Bitcoin (BTC), gelen yüksek oranlı değer artışları ve piyasa genelindeki rallilerle gündemdeydi. Ancak geçtiğimiz yılda da Mayıs ayında Bitcoin, Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın da değinmesiyle oluşan FUD sonrasında, “tükettiği enerji miktarı” ve “enerji tüketimine bağlı çevre zararı” iddialarıyla gündeme gelmeye başladı. Henüz gündemden düşmeyen bu konu, yeni bir araştırmayla ele alındı. Araştırmaya göre Bitcoin madenciliği, Avusturya ve Portekiz’den daha fazla enerji harcıyor.

BTC, AVUSTURYA VE PORTEKİZ’DEN FAZLA ELEKTRİK HARCIYOR

Btc Avusturya Ve Portekizden Fazla Elektrik Harciyor

Geçtiğimiz yıl Bitcoin madenciliğinde kullanılan fosil yakıt kaynaklı enerjinin çevre kirliliğine yol açtığı iddiaları ve Bitcoin üretiminde kullanılan enerjinin aşırı fazla olduğuna ilişkin birçok iddia ortaya atılmıştı. Bu iddialarla birlikte geleneksel finans piyasalarında ve özellikle bankacılık sektöründe kullanılan elektrik ve diğer enerji türleri ile kıyaslamalar da sık sık gündeme gelmişti. Bu iddialar henüz dinmemişken yeni bir araştırma ortaya koyuldu. Nature dergisinin yaptığı araştırma, BTC madenciliğinin Avusturya’nın harcadığı elektrikten yüzde 7,8, Portekiz’in harcadığı elektrikten yüzde 55,8 fazla elektrik harcadığını gösterdi.

“HER BTC’DE ÇEVREYE 11 BİN 314 DOLARLIK ZARAR VERİLİYOR”

Nature dergisinin, 2020 yılını kapsayan araştırmasına göre her yeni Bitcoin üretiminde 11 bin 314 dolarlık çevresel tahribat oluşuyor. Öte yandan araştırmaya göre Bitcoin madenciliğinin topyekun çevreye verdiği zararın hasar boyutu ise 3,7 milyar dolar olarak belirtiliyor. Bitcoin madenciliğinde kullanılan enerjinin çok büyük bir kısmının, yenilenebilir olmayan enerji kaynaklarından alındığı tahmin ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.