HaberlerBitcoin Haberleri

Bitcoin Madenciliğinin Yeni Merkezi ABD Oldu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

 

Cambridge Üniversitesi araştırmacıları, Çin’in bu senenin başlarında Bitcoin (BTC) madenciliğine uyguladığı kısıtlamaların peşinden ABD’nin en büyük Bitcoin madencilik merkezi haline geldiğini, peşinden Kazakistan ve Rusya’nın geldiğini ortaya koydu.

ABD Yeni  Bitcoin Madencilik Merkezi

Cambridge Alternatif Finans Merkezi‘nde (CCAF) Dijital Varlık Lideri olan Michel Rauchs bugün Cambridge Üniversitesi’nin web sayfasında gösterilen bir blog yazısında, Ağustos sonu itibarıyla %35.4’lük küresel hashrate (yada ağın hesaplama gücü) payıyla ABD’nin şu anda dünyadaki Bitcoin hash gücünün en büyük payına ev sahipliği yaptığını yazdı. Bununla birlikte “her modelin, bazıları tartışmalı olabilen belirli varsayımlara dayanan gerçekliğin tamamlanmamış bir temsili bulunduğunun” altını çizdiler.

Her ne olursa olsun bu bulgu, üniversitenin kendi Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi‘nden alınan verilere dayanıyor, ki bu veriler de Kazakistan, Rusya, İrlanda ve Kanada dahil olmak üzere diğer ülkelerin Çin karşısında kendi paylarını büyüttüğünü gösteriyor.

Screenshot 2021 10 13 At 13 00 12 Media Library Original 2098 1598

 

Çin’de “Kripto madencilik operasyonlarının” Eylül 2019’da dünyanın toplam Bitcoin madenciliğinin %75.53 şeklinde yüksek bir kısmını oluşturduğunu, şimdi ise düşerek sıfıra ulaştığını da ekledi.

Kanada en büyük dördüncü hashrate payına (%9.55) sahipken, onu İrlanda (%4.68), Malezya (%4.59), Almanya (%4.48), İran (%3.11) ve Norveç (%0.58) izliyor.

Screenshot 2021 10 13 At 12 55 55 Media Library Original 2470 1634
Koyu renkler yüksek Bitcoin hashrate payını gösteriyor. Kaynak: Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketimi Endeksi

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.