Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin’den Sert Düşüş: Bitcoin ve Altcoinler Neden Düşüyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para Bitcoin‘in fiyatı 2020 yılından bu yana en düşük seviyesi olan 17 bin doların altına geriledi. Hacmi bakımından kripto piyasasının en büyük altcoini Ethereum ise toparlanmadan önce 1,250 doların altına kadar geriledi. Peki kripto paralarda yaşanan bu sert düşüş neden yaşandı? İşte Bitcoin ve altcoinlerin düşme sebebi…

Bitcoin’den Sert Düşüş!

Kripto paralarda haftanın ikinci gününde yapılan işlemlerde sert düşüşler yaşandı. Lider Bitcoin’in fiyatı 2020 yılından bu yana en düşük seviyesi olan 17 bin doların altına geriledi.. Bu sert düşüş sonrasında az da olsa  BTC,  sadece bir günde yüzde 10’dan fazla değer kaybı yaşadı.

Kripto para pazarının en büyük kripto para birimi Bitcoin‘de yaşanan bu düşüş, 28 Kasım 2020’den bu yana en düşük seviye olarak kripto arşivlerinde yerini aldı.

Hacmi açısından dünyanın en büyük altcoini olan Ethereum (ETH) ise toparlanmadan önce 1,250 doların altına kadar geriledi. Ancak günlük yüzde 18 gibi büyük bir düşüş kaydeden ETH kısmen toparlanarak yeniden 1,300 doların üzerine yükseldi.

Kripto para fiyat izleme sitesi CoinMarketCap verilerine göre, kripto para piyasasının değeri, salı günü yüzde 11’den fazla kayıpla 890 milyar doların üzerinde gerçekleşti.
Birçok altcoin fiyatının da gün içinde yüzde 30’a kadar değer kaybettiği görüldü.

Bitcoin Ve Altcoinler Neden Düşüyor?
Bitcoin Ve Altcoinler Neden Düşüyor?

Bitcoin ve Altcoinler Neden Düşüyor?

Bitcoin değeri, birçok olumsuz haber ve spekülasyonla zaman içinde ciddi düşüş yaşansa da 28 Kasım 2020 tarihinden bu yana ilk defa 17 bin doların altına geriledi.

Kripto para piysasında yaşanan sert düşüş, dünyanın en büyük borsası Binance‘nin önemli rakiplerinden FTX‘in, piyasanın korkularını hızlandıran likidite sorunları nedeniyle Binance’den yardım istemesininin ardından  yaşandı.

Binance kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Twitter hesabından yaptığı açıklamada, FTX borsasının Binance’ten yardım istediğini belirtmiş ve yatırımcıları korumak adına, FTX.com’u tamamen satın almak ve likidite sorununu gidermeye yardımcı olmak amacıyla “Bağlayıcı olmayan bir niyet mektubu imzaladık” sözlerine yer vermişti.

Bu gelişmelerin ardından Bitcoin ve altcoinlerde ciddi kayıplar yaşandı.

Bitcoin Yükselir mi?

Bitcoin’in geleceği söz konusu olduğunda, dikkate alınması gereken birkaç faktör var. Bunlardan biri, dünyanın dijital para birimine hazır olacağı zamandır. Bu olduğunda, bitcoin değeri ve kullanımı artacaktır. Ancak bunun olmayacağına ve gelecekte ekonomik bir çöküşe hazırlanmamız gerektiğine inanan komplo teorileri bulunuyor.

Ne kadar yükseleceğine dair birçok tahmin olsa da 2009’dan 2021 yılına kadar istikrarlı bir yükselişte olduğunu gördük.

Bazı uzmanlar, Nisan 2021’deki gibi, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 64.000 doları geçeceğini tahmin ediyor. Fiyat artışı, siyasi belirsizlik ve hükümetlerden kripto para birimi konusunda daha fazla düzenleme beklentisi gibi bir dizi faktörden kaynaklanabilir.

Bitcoin, kendi ölçeklenebilirlik sorunlarıyla mücadele etmeye devam ediyor ancak blockchain teknolojisi, son yıllarda hala en umut verici yeniliklerden biri.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.