Kripto RehberEditörden Seçmeler

Bitcoin Nereden ve Nasıl Alınır? Bitcoin Alırken Bilmeniz Gerekenler

Bitcoin nasıl alınır sorusu, kripto para yatırımcısı olacak kişiler tarafından sorulan ve merak edilen sorulardan biridir. Bir önceki yazımızda da söylediğimiz gibi Bitcoin sahibi olmanın iki yolu vardır.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin nasıl alınır sorusu, kripto para yatırımcısı olacak kişiler tarafından sorulan ve merak edilen sorulardan biridir. Bir önceki yazımızda da söylediğimiz gibi Bitcoin sahibi olmanın iki yolu vardır.

Ya bir bitcoin borsasından bitcoin satın alırsınız veya bitcoin madenciliği yaparsınız. Madencilik kolay bir süreç olmadığı için kullanıcılar borsalar aracılığıyla bitcoin satın alabilirler. Yazımıza başlamadan önce madencilikle ilgili hazırlanmış rehberimize göz atabilirsiniz. Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?

Bitcoin nasıl alınır sorusuna bu yazımızda iki şekilde cevap vereceğiz. Öncelikle kripto para borsalarından biri olan Binance’i kullanmaya devam edeceğiz. Binance nedir? Binance, kripto yatırımcıları tarafından en çok kullanılan kripto para borsasıdır.

Kripto paralarınızı, bu borsa aracılığıyla alıp satarak kripto para ticareti yapabilirsiniz. Ardından da sorunuzu BtcTurk’ü anlatarak cevaplamaya çalışacağız. Binance’de olduğu gibi BtcTurk de kullanıcılar tarafından sıklıkla kullanılan borsalardan birisi. Bitcoin nasıl alınır sorusunun yanıtlamaya başlayabiliriz.

Bitcoin Nasıl Alınır

Bitcoin nasıl satın alınır? Öncelikle Binance veya BtcTurk platformunu kullanarak bir hesap açmalısınız.

Bitcoin Nereden Satın Alınır?

Bitcoin’ler, kripto para borsalarından satın alınır veya doğrudan bir kişiden satın alınabilir, ancak bu yöntem çok güvenilir değildir. Bu soru da çok sorulduğundan bir banka aracılığıyla bitcoin satın almak henüz mümkün değil. Bu yazımızda Binance ve BtcTurk kullanarak kripto para borsalarından nasıl Bitcoin alınacağını açıklıyoruz.

Binance ile Bitcoin Nasıl Satın Alınır?

Önce Binance hakkında birkaç cümle yazalım. Binance ile Bitcoin almak istiyorsanız Visa veya Mastercard ile banka veya kredi kartı ile kripto para alıp satabilirsiniz.

Binance üzerinde, Bitcoin alım satımının yanı sıra sayısı 600’ü aşan altcoin’lerin alım satımını da yapabiliyorsunuz.

Binance ile Bitcoin Satın Alma

Yapmanız gereken ilk şey Binance’in internet sitesine girmek ve ardından kaydolmak. Hesabı açtıktan sonra sol üst köşede bulunan Kripto Al kısmına tıklamanız gerekmektedir.

Yeni açılan sayfada Türk Lirası seçeneğini seçtikten sonra, satın almak istediğiniz kripto parayı ve almak istediğiniz miktarı seçiyorsunuz. Ancak dikkat etmelisiniz. En az 100 TL değerinde bir kripto para almanız gerekiyor.

Bitcoin Nereden Ve Nasıl Alınır? Bitcoin Alırken Bilmeniz Gerekenler

İstediğiniz miktarı girebilirsiniz, fakat en az 100 TL olması gerekiyor. Bu sizin bütçenize göre farklılık gösterebilir.

Ben örnek vermek amacıyla 500 TL yazarak işlemlere devam ettim. Ayrıca kripto para olarak da Bitcoin’i seçtim. Eğer isterseniz farklı kripto paraları da seçebilirsiniz.

Kredi Kartı İle Bitcoin Nasıl Alınır

Image For Post

BTC Al seçeneğine tıkladıktan sonra sistem sizden ödeme metodu seçmenizi isteyecektir. Burada sahip olduğunuz ve kullanmayı tercih ettiğiniz kredi ya da banka kartının bilgilerini sisteme yüklemelisniz.

Image For Post

Kart bilgilerinizi yukarıda bulunan kısma ekledikten sonra telefonunuza bir SMS gelecek. SMS ile gönderilen kodu karşınıza çıkacak ekrana girecek. Kart ekleme ve onaylama işlemini tamamladıktan sonra ise aşağıdaki gibi bir sayfayla karşılaşacaksınız.

Image For Post

Bu, görsel kartınızı sisteme başarıyla eklediğiniz anlamına gelir. Ardından Bitcoin ticareti yapmaya devam edebilirsiniz. Bu, kartınızı sisteme kaydettirmek ve Bitcoin almak için atmanız gereken ilk adımdı.

Yani Binance üzerinde yapacağınız ilk işlem olduğu için zorunlu bir adım olduğunu söyleyebiliriz. Bu adımda kartımızı sisteme kaydettiğimiz için bir daha uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.

İkinci bölümde ise tekrar Bitcoin veya kripto para almanızı sağlayacağız. Ancak bunun birkaç adımı bir sonrakinden farklı olacak. Diyelim ki tekrar Bitcoin aldık. Yine karşınıza harcamak istediğiniz tutarı ve satın almak istediğiniz kripto parayı belirten bir ekran gelecek.

Buraya istediğiniz miktarı yazabilirsiniz. istediğin sürece. Ardından satın almak istediğiniz kripto para birimini seçiyor ve bir sonraki adıma geçiyorsunuz.

Diğer kısımda ise karşınıza tanımladığınız kartınız yalnızca 4 hanesiyle çıkacak. Kartınızı seçip devam ediyorsunuz. Ayrıca bu adımda yatırdığınız paranın anlık olarak BTC karşılığını da görmüş olacaksınız. Diğer yandan ödemeniz gereken komisyon miktarını da burada görebilirsiniz.

Image For Post

Karşınıza çıkacak Confirm  butonuna tıkladıktan sonra kartınızın bağlı olduğu banka size tekrar bir SMS gönderecektir. Kodu SMS’e girerek işlemi onaylayabilirsiniz. Onayladıktan sonra aşağıdaki ekranı göreceksiniz.

Image For Post

İlk bölümde Binance ile Bitcoin nasıl alınır sorusuna cevap vermeye çalıştık. Şimdi bunu BtcTurk ile nasıl yapacağımızı anlatacağız.

Bitcoin Nasıl Alınır BtcTurk

En çok kullanılan kripto para borsalarından biri BtcTurk. BtcTurk ile Bitcoin alacaksanız sizi bekletmeden yazımıza başlayalım.

Bitcoin satın alabilmek için öncelikle bir BtcTurk hesabınızın olması gerekmektedir. Varsa Üye Girişi bölümünden giriş yapabilirsiniz. Ardından 2 adımlı doğrulama kodu bölümünü göreceksiniz. Bu kodu girdikten sonra devam ediyoruz.

BtcTurk kullanarak herhangi bir bankadan BtcTurk hesabınıza para aktarabilirsiniz. Ancak bu hesapların sizin adınıza açılmış ve güncel olması gerekmektedir.

Havale İle Nasıl Bitcoin Alınır

Para aktarmak istiyorsanız, TL Cüzdanı bölümünü kullanmanız gerekir. Buradan BtcTurk’ün Akbank, Denizbank, Fibabanka, Vakıfbank ve Ziraat banka hesaplarına ait bilgileri göreceksiniz. Bu bankalardan birine sahipseniz, istediğiniz zaman BtcTurk hesabınıza Türk Lirası havale edebilirsiniz.

Yukarıdaki bankalardan herhangi birinde hesabınız yoksa EFT ile para yatırabilirsiniz. Bildiğiniz gibi EFT bir hafta içerisinde ve ancak belirli saatler arasında yapılabilir. EFT yapıyorsanız BtcTurk üzerinden Akbank, Fibabanka, Denizbank ve Ziraat banka hesaplarına hafta içi 16.45’e kadar para yatırabilirsiniz. Yeni devreye alınan FAST sistemi ile mesai saatleri dışında diğer bankalardan 1000 TL’ye kadar para transferi yapılabilmektedir.

Öte yandan havale ve EFT ücretleri için ödediğiniz tutar BtcTurk’teki TL hesabınıza eklenir.

Evet, bu bölümden önce BtcTurk hesabınıza nasıl para yatırılacağını açıkladık. BtcTurk hesabınızda bakiyeniz olduğunu varsaymaya devam ediyoruz. Uygulama paneli yardımı ile bitcoin satın alabilirsiniz. Şimdi bitcoin almak için ödemek istediğiniz tutarı gireceksiniz. Bu yapıldıktan sonra Bitcoin Satın Al düğmesine basarak işleminize devam edebilirsiniz.

Başka bir adımda, alacağınız bitcoin miktarını kontrol edebileceğiniz bir onay ekranı göreceksiniz. Bunun doğru olduğundan emin olduğunuzda, onay ekranındaki Bitcoin Satın Al düğmesini tıkladığınızda ilk kripto paranızı BtcTurk üzerinden alacaksınız.

Bu yazımızda sizlere nasıl bitcoin alınır, Binance ile nasıl bitcoin alınır ve BtcTurk üzerinden nasıl bitcoin alınır hakkında bilgi vermeye çalışıyoruz. Bitcoin ile neler olup bittiğini öğrenmek için Bitcoin Haberleri bölümüne geçebilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.