HaberlerBitcoin Haberleri

Bitcoin Okulu : El Salvador’dan Büyük Hamle

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin okulu : El Salvador, bitcoin yatırımından elde ettiği gelirin bir Kısmı ile ülkede bitcoin okulları açacak!

İnternette yazılan haberler veya eğitimler bir yana bu sefer, El Salvador’un yeni projesi, 20 adet bitcoin okulu inşa ederek El Salvador vatandaşları için kripto para eğitimi vermeyi hedefliyor.

El Salvador, daha önceki projesi olan evcil hayvanlar barınakları ve hastanesi üzerinden elde ettiği gelirle Bitcoin alımı yapmıştı. Bu alımdan elde ettiği gelir ile, tekrar ikinci bir proje için harekete geçtiğini duyurdu. Bu duyuru ile birlikte El Salvador ülkesi bitcoin okulu açarak kendi vatandaşlarını kripto paralar ile alakalı eğitmek istiyor.

Salvadorlular Artık Bitcoin Eğitimi Alacak

Bitcoin Okulu
Bitcoin Okulu

El Salvador Cumhurbaşkanlığı Basın Sekreter’inden kısa sürede gelen bir tweet, ülkenin mevzuya ilişkin planlamalarını özetledi. Yönetim organı, El Salvador’un Bitcoin yatırımının şimdiden kârda bulunduğunu ve bu sebeple projenin bir kısmının elde edilmiş bu gelirlerle finanse edileceğini deklare etti. Yerel bir rapora nazaran 20 tesisin inşaası, El Salvador halkına kripto para eğitimi vermek suretiyle planlanmaya başlandı.

El Salvador, Genel Toplamda 1.120 Bitcoin’e Sahip

El Salvador dünya üzerinde ki ülkeler arasında, Bitcoin’i legal olarak ödeme yöntemi şeklinde kabul eden tek ülke! Bitcoin’in ilk ülkesi diyebiliriz! Bitcoin’i legalleştirmek için ödeme yöntemi olarak kabul etmesi, IMF ve dünya bankası tarafından küresel çapta bir çok eleştiri yapılmasına rağmen bunlara kulak asmayarak 7 Eylül’de ülkesinde kanun haline getirdi. Hepimiz tarafından bilindiği gibi El Salvador Başkanı Nayib Bukele, hiç bir uyarıya aldırış etmeyerek ülkesini belkide ekonomik anlamda büyük bir tehlikeye atmayı göze aldı. Nayib Bukele kripto paraların legal ödeme yöntemi olarak onaylanmasının yanıda El Salvador, an itibari ile 1120 BTC’den fazla kripto para satın almış oldu.

Uygun fiyatlı ve güvenilir bir siteden bitcoin satın almak veya bitcoin ile alakalı daha fazla bilgiye sahip olmak istiyorsanız bitcoin buraya tıklayın!

El Salvador Başkanı’nın konuyla alakalı yapmış olduğu tüm hareketler ve tüm duruşuna rağmen dünya tarafından kabul edilmesede, Salvadorlular tarafından olumlu karşılandı ve son olarak MicroStrategy CEO’su Michael Saylor Bitcoin’in son 10 yılda en yıkıcı tehlikeli teknoloji olduğunu tekrar yeniledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.