Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin Opsiyonlarının Süresi Doluyor! Fiyat Yön Değiştirecek mi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kritik bir gün geldi çattı, Bitcoin opsiyon sözleşmelerinin süresi dolmak üzere ve bu durum doğrudan kripto para fiyatlarına etki edebilir. Yaklaşık 1,8 milyar dolarlık büyük hacimli Bitcoin opsiyonları sözleşmelerinin süresi bugün dolacak. Açık faiz 300.000’i aştığı için bu durum fiyat hareketlerini etkileyebilir. Açık Faiz (OI), henüz sonuçlanmamış türev sözleşmelerin toplam sayısı olarak tanımlanır.

Bitcoin opsiyonları, yatırımcıların BTC fiyatı üzerinde spekülasyon yapmalarını sağlayan sözleşmelerdir. Yatırımcılar, belirli bir vade tarihine kadar kripto para fiyatı olan belirli bir seviyeden Bitcoin alıp satabilirler.

Put/Call Oranı Ne Anlama Geliyor?

Sektör analisti Colin Wu, put/call oranının 0,66 olduğunu bildiriyor ancak Deribit’in 24 saatlik oranı 0,81 olarak gösteriyor. Bu oran, uzun ve kısa pozisyonların birbirine yakın olduğunu gösterir. 0,7 veya daha yüksek bir oran, trader’ların kısa pozisyonlara daha fazla yöneldiğini gösterir ve piyasada düşüş eğilimi artabilir.

BTC Fiyat Görünümü

Mevcut BTC fiyatları 23.900 dolar seviyesindeyken, ayılar fiyatları bu seviyenin altına çekmek için mücadele ediyorlar. Ancak BTC, son 24 saat içinde %2,4 değer kaybederek düşüşe geçti. Bu nedenle, opsiyonların sona ermesinden önce bugün daha fazla aşağı yönlü ivme olabilir. Ayrıca, boğalar geçtiğimiz hafta 25.000 doların dört kez reddedilmesini de beklemiyordu.

BTC geçtiğimiz hafta tüm kazançlarını eritti ve mevcut seviyelerin altında 23.500 dolar civarına kadar çok az destek bulunuyor. Bu düşük seviyeler, piyasada bir düşüş trendinin işaretçisi olabilir. Ancak, kripto para birimleri için oldukça volatil bir piyasa olduğundan, kısa vadede herhangi bir yöne doğru ani bir fiyat hareketi gözlemlenebilir.

Bitcoin Fiyat
Bitcoin Fiyat

Sonuç olarak, BTC’nin sonuçlanacak olan büyük hacimli Bitcoin opsiyonlarından etkilenebileceği ve fiyat hareketlerinde ani bir değişiklik meydana gelebileceği düşünülmektedir. Ancak, her zaman olduğu gibi, yatırımcılar piyasayı yakından takip etmeli ve dikkatli bir şekilde hareket etmelidirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.