Bitcoin Haberleri

Bitcoin Piyasa Hakimiyeti Son Dört Yılın En Düşük Seviyesinde

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin (BTC) dominansı olarak bilinen piyasa hakimiyetinde dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Lider kripto para birimi BTC, son haftalarda rahatlama rallisi gelmesiyle birlikte yatırımcılarının yüzünü güldürüyordu. Özellikle Bitcoin fiyatının uzun bir süreden sonra 20 bin dolar desteğinin üzerinde kalıcı olması yükseliş beklentilerini tazeledi. Ancak piyasadaki bu pozitif fiyatlamalara rağmen Bitcoin piyasa hakimiyetinin düşmeye devam etmesi dikkatlerden kaçmadı.

BTC Piyasa Hakimiyeti Düşüyor

Bitcoin 21 Bin Dolari Zorluyo

Kripto para piyasasında hareketli bir dönemden geçilirken, Bitcoin piyasa hakimiyeti de son dört yılın en düşük seviyesini gösterdi. CoinMarketCap platformundan alınan güncel verilere göre BTC dominansında yüzde 38.53’lü seviyeler görüldü. BTC en son 10 Haziran 2018 tarihinde yüzde 38.19 piyasa hakimiyeti seviyesine gerilemişti. Analistlere göre bu düşüş, BTC dominansı düştüğü zaman yükselen bir değerlen bağlantılı olduğunu gösteriyor.

Altcoin Rallisi Başlar Mı?

Kripto para analistleri BTC piyasa hakimiyeti düştüğünde bunun olası bir altcoin sezonuna dair ipucu gösterdiğine işaret ediyor. Bilindiği üzere Bitcoin dominansı, bir varlığın piyasa değerinin kripto para piyasasının geri kalanına oranıyla hesaplanıyor. Bu metrik, yıllar boyunca tüm dijital varlık sektörü üzerinde farklı ektiler ortaya koymasıyla dikkat çekiyor. Analistler ise BTC değeri ve dominansı aynı anda yükseldiğinde bunu potansiyel bir boğa piyasası olarak yorumluyor. Haberin kaynağı analist yorumlarıdır. Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.