Bitcoin Haberleri

Bitcoin yasasının mimarı El Salvador Başkanı Bukele, “yasaklara rağmen” yeniden aday oldu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyada bir kripto para birimini (Bitcoin / BTC) yasal para birimi olarak kabul eden ilk ve tek ülke olan El Salvador, bu hamlesinin ardından dünyanın çok konuşulan ülkelerinden biri haline geldi. Bitcoin yasasından önce daha çok çete savaşları ve negatif yönleri ile tanınan El Salvador, artık dünya genelinde Bitcoin ile tanınıyor. Ancak son dönemlerde Bitcoin ve kripto paralar genelinde yaşanan düşüşlerden dolayı, El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele de “kötü bir strateji” izlediği gerekçesi ile eleştiriliyor.

BTC YASASINI GETİREN BUKELE YENİDEN BAŞKAN ADAYI

Btc Yasasini Getiren Bukele Yeniden Baskan Adayi

Bilindiği üzere Nayib Bukele, Haziran 2021’de Bitcoin yasa tasarısını Kongre’ye getiren isim olmuştu ve yasa, Eylül 2021’de yürürlüğe girmişti. O tarihten bu yana Bitcoin’in yasal para olarak kullanıldığı El Salvador’da, Başkan Nayib Bukele bir kez daha başkanlığa aday olduğunu ilan etti. Ancak Bukele’nin adaylık hamlesi ile anayasadaki en az 4 maddeyi ihlal ettiği iddia ediliyor.

YASAĞI ORTADAN KALDIRAN KARAR ONAYLANMIŞTI

El Salvador saflarındaki milletvekilleri tarafından geçtiğimiz yıl atanan Yüksek Mahkeme yargıçları, geçtiğimiz dönemde anayasadaki yasaklara rağmen başkanların arka arkaya ikinci dönem seçilebilmelerine olanak tanıyan kararlara onay vermişti. Bu gelişme ülkede büyük tartışmalara yol açarken, 41 yaşındaki El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, El Salvador’un bağımsızlık günü kutlamalarında yaptığı konuşmada, bir sonraki seçimde de başkan adayı olduğunu duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.