Bitcoin Haberleri

Bitcoin’de yükseliş gelir mi? Direnç ve destek noktaları ne anlatmaya çalışıyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin (BTC) fiyatı eski günlerini fazlasıyla arıyor. Kasım 2021’de 69 bin dolar ile tüm zamanların en yüksek fiyat seviyesine yükselen Bitcoin, 2022 genelinde ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal sıkılaştırma adımları atması ve şahin tutumunu benimsemesiyle yükselişe geçen dolar endeksi ile kurduğu ters korelasyonda sert düşüşler yaşadı. Yatırımcılar Bitcoin fiyatında yeniden yükselişin ne zaman başlayacağını merak ederken, analistler dolar endeksi ile kurulan korelasyondan yola çıkarak Bitcoin’in ne zaman yükselebileceğine ilişkin tahminlerini paylaştı.

BITCOIN YENİDEN YÜKSELEBİLECEK Mİ?

Bitcoin Yeniden Yukselebilecek Mi

Bitcoin, son olarak ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin beklentilerden daha “iyi” gelmesi ile birlikte 20 bin dolar seviyesinin altına bir kez daha sarktı. Gelen düşüş sonrasında yükselişin gelip gelmeyeceği tartışmaları yeniden gündeme gelirken, analistler şu an için kısa vadede görünürde bir katalizör olmadığı için bu olası yükseliş ihtimalinin zor olduğunu ifade ediyor. Zincir üstü analiz kaynağı Whalemap, kısa vadede Bitcoin için destek ve direnç seviyelerini belirlemek adına balinaların alım ve satım noktalarını işaret etti.

BTC İÇİN DESTEK VE DİRENÇ BÖLGELERİ NEREDE?

Whalemap tarafından sağlanan balina verilerinden yola çıkan analistler, balinaların alım yaptığı 19 bin 174 dolar seviyesinin destek görevi gördüğünü ifade ediyor. Öte yandan sırasıyla 20 bin 380 dolar ve 21 bin 543 dolar seviyeleri de satış seviyeleri olarak birer direnç noktası olarak öne çıkıyor. Analistler, Bitcoin’in bu direnci güçlü şekilde kırması ile yeni bir rallinin başlayabileceğini ifade ediyor.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği tamamen bilgilendirme amaçlıdır ve kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.