Altcoin Haberleri

Bitcoin’deki yükselişle hareketlenen Dogecoin, yeniden en büyük 10 kripto para arasına girdi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasalarının en büyük meme token’ı olma özelliğini taşıyan Dogecoin (DOGE), Bitcoin (BTC) fiyatındaki hafif toparlanmadan destek alarak yükselişe geçti. Arkasına bir kez daha Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın desteğini alan Dogecoin, piyasa değeri bakımından Polkadot’u (DOT) geride bırakarak en büyük 10 kripto para birimi arasına girdi. Dogecoin, Bitcoin’deki yükselişle birlikte gelen toparlanmalarda yüzde 3’ün üzerinde değer artışı yaşadı ve piyasa değeri bakımından en büyük 10. kripto para birimi oldu.

DOGE, ALDIĞI DESTEKLE YENİDEN İLK 10’DA

Doge Aldigi Destekle Yeniden Ilk 10Da

Tesla CEO’su Elon Musk’ın koyu bir Dogecoin destekçisi olduğu biliniyor. Tesla’da bazı modellerde DOGE ile ödemelerin yolunu açan, Mayıs ayındaki Terra LUNA çöküşünde dahi Dogecoin satmadığını açıklayan Elon Musk, verdiği bu destekle Dogecoin’in pozitif anlamda yön belirlemesinde en etkili isimlerden biri oldu.

Başta Bitcoin olmak üzere kripto paralarda yaşanan büyük düşüşten ciddi anlamda etkilenen Dogecoin, 19-20 Eylül tarihleri arasındaki 24 saatlik süreçte gelen değer artışının ardından piyasa değerini 7 milyar 800 milyon doların üzerine çıkardı ve böylece Polkadot’a 500 milyon dolarlık bir fark atarak 10. sırayı aldı.

DOGECOIN NEDEN YÜKSELDİ?

Piyasa değeri ile bir kez daha ilk 10 arasına girmeyi başaran Dogecoin güncel yükselişinin arkasındaki sebeplerden birinin, son günlerde yaşanan hacim artışı olabileceği belirtiliyor. Dogecoin’in işlem hacminin son birkaç günde 202 milyon dolar seviyesinden 345 milyon dolar seviyesine ulaştığı görülüyor. Yazım sırasında 0,057 dolar seviyesinde işlem gören DOGE, Mayıs 2021’de 0,74 dolar ile tüm zamanların fiyat rekorunu kırmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.